Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fetullahçı terör örgütü için, "Bunlara hayvan demek hayvana yapılacak en büyük hakarettir” dedi.
TÜRK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay’ın oğlu Mehmet Fatih’in nikahına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Kent Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi.

“BUNLARA HAYVAN DEMEK HAYVANA YAPILACAK EN BÜYÜK HAKARETTİR”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı konuşmada, “İnşallah olağan bir duruma doğru yoğun bir şekilde geçişi sağlayacağız. Bu geçişi kim gerçekleştirdi. Bunların kahramanlarını siz biliyorsunuz bizlerde biliyoruz. Biz biliyoruz ki bu yanlış gidişat, bu alçaklara dur diyen milletimizdir. Biz tarih boyunca çok düşman gördük. Ne kadar düşman, ne kadar şer odakları varsa mücadele ettik. Buna Sakarya şahittir. Ama biz 15 Temmuz’da yaşananları görünce tarih boyunca yaşadıklarımızı bir gözden geçirdik böyle bir düşman görmedik. Tank bizim, top bizim, vurulan bizim insan, vurulan bizim kurumlar peki vuranlar kim. Bu vuranlar sizin verginizle, sizin paranızla elde edilen bu tankı, topu, uçağı millete kullananlar bu memleketin evladı olabilir mi, insan olabilir mi? Bunlar nedir diye her meydanda söylüyorum bazıları diyor ki; bunlar hayvandır diyorlar. Bunlara hayvan demek hayvana yapılacak en büyük hakarettir” dedi.

“15 TEMMUZ EGEMENLİK HAKKINA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da yaptığı konuşmada, “3 kıtayı birleştiren noktadayız. Asya, Avrupa, Afrika. Çok güçlü bir tarihimiz var. Türkiye milletin desteği ile milleten gücünü alan hükümetimiz, Türkiye’nin stratejik üstünlüğünü icra ettiği eserlerle gösteriyor. Bunu çekemeyenler var. Düşmanlarımız var ve bu düşmanlara içimizden destek verenlerde var. Bu süreci durdurmak için bin bir türlü hile yaptılar. İşte en son 15 Temmuz’da sizin tanklarınızı, uçaklarınızı, helikopterlerinizi vatanı kurtarmak için kendilerine teslim edilen kişiler meydanlara çıktı ve onun sahibi millete doğrulttular. Bunun ismi alçaklıktır, vatana ihanettir. Ama millet mukadderatına sahip çıktı. Egemenlik benim dedi. 15 Temmuz egemenlik hakkına,demokrasiye sahip çıkmanın günüdür” diye konuştu.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLER İÇİNDEKİ HAİNLERİ AYIKLAYACAK”
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bu kardeşiniz 5 yıllık milli savunma bakanlığı yaptı. Bilin ki biz bu kahramanlık destanını silahlı kuvvetlerimizle, polisimizle ve milletimizle beraber yazdık. Dolayısıyla bu şer güçler polise sızdı, Milli Eğitime sızdı ve Türk silahlı kuvvetlere de sızdı. Genel bir suçlama yok. Polis bu destanın kahramanı ve içindeki hainleri ayıkladı ayıklamaya devam ediyor. Milli Eğitim içindekileri ayıkladı ayıklamaya devam ediyor. Şimdide Türk silahlı kuvvetleri içindekileri ayıklayacak ve inşallah yarının Türkiye’si bugünden daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

“BEN İRADENİN SAHİBİYİM DİYECEKLERİNİ HESABA KATMADILAR”
Son konuşmayı yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, “Cumhurbaşkanımız ve ekibi çıktı yaptıkları yatırımlarla, projelerle, köprülerle, kıtaları denizin altından birleştirerek, Osmangazi köprüsünü yaparak, Avrasyayı yaparak ve dediler ki biz sadece coğrafya olarak köprü olmayacağız. İşte dünyadaki büyük güçler, dünyadaki pastayı kendi aralarında paylaşmaya alışanlar dediler ki buda nerden çıkıyor. Bizim pastamıza nasıl ortak olur dediler. Dünya lideri olma yolunda giden, 2023 hedeflerine yürüyen, dünyada Türkiye’yi ilk on ekonomi arasına sokmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan’ı istemediler. Onların istememesini anlamak mümkün. Çünkü onların pastasından pay almak istedik. Onlara bu ülkede maşalık yapanlar, içimizdeki hainler bir şeyi hesaba katamadılar. O şer odaklarına maşa olurken Sakarya’da yükselebilecek sesi 15 Temmuz’da hesaba katmadılar. Sakarya’dan yükselecek sesin Edirne’den, Kars’tan, Trabzon’dan ve 786 bin kilometre duyulabileceğini, ben iradenin sahibiyim diyeceklerini hesaba katmadılar” ifadelerini kullandı.
Bakan açıklamaların ardından Ankara’ya gitmek üzere Sakarya’dan ayrıldı.
(İHA)