Gaziantep’teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin defnedilmesi sırasında yaşanan provokatif eylemlerle ilgili konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Cenazedeki provokatörler minibüslerle il dışından getirildi" dedi.
Gaziantep’teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin defnedilmesi sırasında yaşanan provokatif eylemlerle ilgili konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, cenazedeki provokatörlerin minibüslerle il dışından getirildiğini söyledi.

“KARDEŞLİK ATMOSFERİNİ ZEHİRLEMEK İÇİN TOPLUMU GERDİKLERİNİ SANIYORLAR"
Cenazedeki provokatörler hakkındaki konulara açıklık getiren Fatma Şahin, bunun ceza sahiplerinin kendilerinin söylediği ve oranın muhtarı ve dernek başkanının kendilerinin söylediğini belirterek, ”Çünkü mahalleye baktığımız zaman daha çok Pervarililerin, Siirtlilerin, Vanlı kardeşlerimizin ağırlıklı yaşadığı mahalle bu mahallenin yaşayanlarının bizim mahallede olmayan kişilerin diğer şehirlerde minibüslerde bu olayı provokatör etmek için getirildiği ve bu kardeşlik atmosferini zehirlemek için ciddi manada toplumu gerdiğini ifade ettiler. Çünkü mahalle birbirini tanıyor. Kim dediğinde hiç kimsenin tanımadığı birtakım insanları küçük bir azınlığın nasıl buna bir gayret uğraştığını bize söyledi. Bunu da emniyetimizle görüştük. Sayın Valim gerekli talimatları verdi. Bunun da takibi yapılıyor. Hala acıdan gözyaşıdan beslenen bir anlayış ve hala bu bitmesin bu bittiği zaman biz biteceğiz bizim partimiz bitecek. Bizim geleceğimiz bitecek. Beslendikleri damarların artık bu ülke tarafından kendilerini beslemediğini ve bu ülkenin her bir ferdinin teröre karşı 15 Temmuz’da çok bir net şekilde mesaj verdiğini, FETÖ terör örgütü neyse diğer terör örgütleri de aynı kefede koyduğunu, birini diğerinden pek bir ayrımı olmadığını ve hepsine karşı milyonlarca insanın tek yürek, tek ses, tek nefes olduğu bir meydanda aslında büyük bir ders çıkarmak ve buradan halkımızın ne demek istediğini anlamak gerekiyor. Birileri de bundan rahatsız oluyor. 15 Temmuz’daki başarılamayan bir darbeden sonra Yenikapı’nın milyonlarca insanın oradaki duruşu, partiler üssü duruşu, görüşün, partin özel hayatın ne olursa olsun vatan millet konusundaki, bayrak konusundaki hassasiyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu görmüş olması da birden rahatsız ediyor. Ama bu duygular ortak duygular, şu anda kardeşliğimizi artırarak bunları zayıflatarak Allah’ın izniyle birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“BİR ÇOCUĞU CANLI BOMBA YAPACAK KADAR ZALİM..."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bombanın 12-14 yaşlarında olduğu yönündeki sözlerinin sorulması üzere ise Şahin, şunları kaydetti:
“O konuda sayın valimiz araştırıp gerekli bilgileri bildirecek. Şu anda başsavcımız da adli tıpla çalışma yapılıyor. Netleşmeden bilgi vermem yorum yapmam yanlış olur. Ama muhtemelen yarın sonuçları teknik sonuçları çıktıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Ama herkesin de bildiği bir şey var. Daha küçük bir yaşta çocuğun canlı bomba olarak patladığı patlatıldığı ile ilgili aslında ne kadar artık sona gelindiklerini ne kadar hızlı yok olduklarını artık bir çocuğun canlı bomba yapılacak kadar zalim ve hırçın olduklarını bize gösteriyorlar. Artık tükenmeye başladıklarını da bu bize gösteriyor. Bir bebekten bir çocuktan bir canlı bomba yapan bir anlayış lanetle kınıyorum. Çocuklarımızı yaşatacak anlayışa birlikte yaşatacak onları yaşatacak kardeşçe yaşatacak anlayışı ihtiyacımız olduğunu yeniden bütün yüreğimizle haykırıyoruz” şeklinde konuştu.

“ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"
“Acımız çok büyük çok derin yüreğimiz ciğerimiz yanıyor" diyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu derin acı içerisinden acılarımızı paylaşıp, hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın birlikte ne yapabiliriz diye büyük bir gayret gösteriyoruz. Sayın bakanlarımız ile birlikte bütün hastanelerimizi tek tek ziyaret ettik. Hem hafif yaralı kardeşlerimizin taburcu olma süresini takip ettik. Hem biraz daha yoğun bakımda olan ağır yaralı kardeşlerimizin hayati tehlikesi olan kardeşlerimizin sağlıkla ilgili bütün süreçleri takip ediyoruz. Hem bugün bir taraftan defin işleminde bütün parti milletvekilleriyle beraber bunun kazananı olmayan bir terör eylemi olduğu bu yüzden hiç kimsenin siyaset yapmaması ve acının cinsiyetinin olmadığını, partinin olmadığını gösteren bir anlayışın şu anda çok ihtiyacımızın olduğunu konuştuk. Bu manada bir söylem birliği oluşturmaya çalıştık. Bir taraftan defin işlemlerimiz tamamlandı.”

“HALKIMIZIN ACISINI DİNDİRME, YARALARINI SARMA KONUSUNDA BÜYÜK BİR GAYRET İÇERİSİNDEYİZ"
Yaraları sarmak konusunda büyük bir gayret içerisinde olduklarını kaydeden Şahin, “Şimdi de gelin ve damat başta olmak üzere bütün ailelerin tek tek taziye ziyaretlerine başlayacağız. Bir taraftan büyükşehir belediyesi olarak hem geriye kalanların mağduriyetini geriye kalanların acısını azaltacak şekilde sosyal destek programının hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Ve ben kurucu aile sosyal politikalar bakanlığından geldiğim için bu konuda başlattığımız çalışmalar sosyal hizmet merkezleri sosyal araştırma merkezlerindeki sosyal hukuklar ve sosyal hizmet uzmanları ile beraber büyük bir ekimizle sahadayız ve halkımızın acısını dindirme yaralarını sarmak konusunda büyük bir gayret içerisindeyiz” diye konuştu.
(İHA)