KARABÜK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, terör saldırılarında zarar gören bölgelerin kentsel dönüşümle ayağa kaldırılacağını belirtti.

Karabük'te bir dizi temaslarda bulunan Ceylan, gazetecilerin "terör saldırıları nedeniyle zarar gören kentlerde yapılacak çalışmalara" ilişkin sorusu üzerine yıkılan yerleri yeniden yapmak ve tarihi alanları onarmak için proje hazırlandığını söyledi.

Bölgede kısa süre içinde çalışmaların başlayacağına dikkat çeken Ceylan, "Silopi, Cizre, Sur, İdil ve Nusaybin gibi kentler, kentsel dönüşümle ayağa kaldırılacak. Silopi'de yakın bir zamanda bu yöndeki faaliyetler başlıyor. Çatışmaların sona erdiği diğer ilçelerimize de en hızlı bir şekilde girilerek kentsel dönüşümler tamamlanacak. Hükümetimizin en temel önceliklerinden biri bu bölgedeki yeniden yapılanma ve inşa hareketidir. Oradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarını hızlı bir şekilde gidermeye çalışacağız. Bütün imkanlar seferber edilecek" diye konuştu.

Ceylan, Sur'da da kentsel dönüşüm çalışmalarının özenle yapılacağını, ilçede kültürel alan ve tarihi yapıların çok olduğunu dile getirdi.

Koruma amaçlı restorasyonlar gerçekleştirileceğine işaret eden Ceylan, "Koruma İmar Planı çerçevesinde tarihi dokuya özen gösterilecek. Buradaki her il için bir bakan görev üstlendi. Çalışmalar ilgili kurumlarla beraber bakanlarımızın koordinasyonunda sürdürülecek" ifadesini kullandı.