TOKAT (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kentsel dönüşüm yasası 4 yıl oldu, çünkü deprem bölgesindeyiz. Yerin altı oynuyor. Üstünde bir sürü sıkıntı var oynuyor ya yerin altı da oynuyor bu ülkede. Üstteki oynamalara bizim gücümüz yetiyor ve durdurabiliyoruz." dedi.

Özhaseki,Tokat Belediyesince başlatılan kentsel dönüşümle ilgili düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 21 yıl belediye başkanlığını yaptığını ve tecrübelerini paylaşmak istediğini söyledi.

Şehirlerin ve devletlerin hayatında dönüm noktalarının olduğunu anlatan Özhaseki, "Belediyelerin bana göre dönüm noktası 1994 yılıdır. Şehirciliğin dönüm noktası 1994'dür. Neden? Belediyeler ilk seçimlere 1950 yıllarında girmişler. sonra belediye başkanlarımız gayret etmişler. Büyük göçler yaşamış şehirler. Göçler almışlar. Onlara karşı biraz hazırlıksız yakalanmışız. Biraz ideolojik tavırlı yakalanmışız. o şehirlerimizi adeta gözbebeğimiz gibi korumamız gereken güzelim şehirlerimizdir. Dünyanın en güzel merkezlerini varoşlarla gecekondularla doldurmuşuz." diye konuştu.

Bütün belediyelere eşit davrandıklarını belirten Özhaski, "Adaletli davranıyoruz. A partili b partili yok. İller Bankası bana bağlı, kişi başına düşen ne kadar para varsa eşit olarak veriyoruz. Hangi partili geldiyse işini yapmaya çalışıyoruz. İstanbul'da ne kadar doğru iş varsa yapmaya çalışıyoruz. Plan yoğunluklarını düşürmeye çalışıyoruz. Bir takım müteahhitler gırgıra başladılar orada. Düşmanlık oklarını bize doğru yönettiler. Ağızlarına gelenleri söylüyorlar. Söylesinler. İstanbul'da topladım bu arkadaşları prensiplerimizi anlattım. Yoğunluk vermeyeceğimizi söyledim. Kötü bir iş için gelmemelerini açıkça tembih ettim. Gelipte benden parseliniz için 1 yerine 2 istemeyin, 2 yoğunluk yere 4 istemeyin verilmeyecektir dedim. Bu bakanlıkta bir gün mü ömrüm var, 11 gün mü var bilmiyorum. 10 senemi sürer bilmiyorum. Ama bildiğim birşey var. Biz AK Partiliyiz, kapıdan çıkıp giderken alnımız açık gideceğiz. Başımız dik gideceğiz. Kötü iş yapmadan gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birçok yerinde dönüşüm yapmaya çalıştıklarını dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bir yasa çıktı. Değerli Cumhurbaşkanımız o dönemde o yasaya çok önem verdi. Kentsel dönüşüm yasası 4 yıl oldu. Çünkü deprem bölgesindeyiz. Yerin altı oynuyor. Üstünde bir sürü sıkıntı var oynuyor ya, yerin altı da oynuyor bu ülkede. Üstteki oynamalara bizim gücümüz yetiyor ve durdurabiliyoruz. Bir sürü terör örgütü var. PKK'sı var, DAEŞ, DHCKPC'sinden, TİKKO'suna kadar en son birde FETÖ belası çıktı başımıza. Bunların hepsi ile uğraşırız biz. Yeterki siz dimdik arkamızda durun, bize dua edin, biz bunların hakkından geliriz Allah'ın izni ile. Yerin altı ile savaşılmaz. Yerin altına bir şey yapamayız. Ona uygun davranmamız lazım."

Daha sonra Özhaseki, temele ilk harcı döktü.

Özhaseki, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tokat İl Başkanlığı Ekim ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Özhaseki, daha sonra hava yoluyla kentten ayrıldı.