GİRESUN (AA) - CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Yağlıdere ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan şehit uzman çavuş Süleyman Kul'un vasiyetinin yerine getirilmesi ve ailesine de ev yapımı için ilgililerle görüştüğünü ve konunun yakından takipçisi olduğunu bildirdi.

Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada, şehit uzman çavuş Kul'un, çeşme yapılarak üzerine "şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazısının yazılmasını vasiyet ettiğini anımsattı.

Hem vasiyetin yerine getirilmesi hem de şehit ailesine ev yapılması için Giresun Valisi Hasan Karahan ve ilgililerle görüştüğünü aktaran Bektaşoğlu, şunları ifade etti:

"Yağlıdereli şehit uzman çavuş Süleyman Kul'un vasiyet mektubunda belirttiği 'yayla yolumuza şehitler ölmez, vatan bölünmez çeşmesi' yapılması isteği ve ayrıca Yolağzı köyündeki harap durumdaki evinin yerine yeni ev yapılması ile ilgili Giresun Valisi ve diğer ilgililerle görüştüm. Bu konuda üzerime düşeni yapacağım. Konunun takipçisi olacağım. İnşallah tüm şehitlerimize saygının bir ifadesi olarak, onların geride bıraktıkları ailelerine görevlerimizi devlet ve millet olarak yerine getireceğiz."