GÜMÜŞHANE (AA) - CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, yerel seçimlerde Gümüşhane Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için istifa ettiğini söyledi.

Ağaç, CHP Gümüşhane İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partilerinin yerel seçimlerle ilgili genelgesi gereği aday adayı olarak müracaat etmek isteyen yöneticilerin bugün istifa ederek başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Dün akşam yönetim kurulu ile yaptıkları toplantı sonucunda kendisinin ve yönetim kurulu üyesi Serdar Eleman, Raif Yalçın, Selma Saraçoğlu ve Metin Selim Tungu'nun seçimlerde aday adayı olmak için partilerinden istifa ettiğini aktaran Ağaç, istifalarını genel merkeze gönderdiklerini söyledi.

Aday adaylığı müracaatını 19 Ekim'e kadar yapacaklarını dile getiren Ağaç, CHP İl Başkanlığına, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karaslan'ın vekalet edeceğini de sözlerine ekledi.

Giresun'da ise CHP Eynesil İlçe Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç ve CHP Şebinkarahisar İlçe Başkanı Oktay Alp'in görevlerinden istifa ettiği öğrenildi.