CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarının ilk 100 gününde emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye yasasını çıkaracaklarını belirterek, “CHP’nin ilk 1 yılında çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceğiz. Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri için hazırlanan "Önce Türkiye" başlıklı seçim bildirgesini ATO Congresium’da kamuoyu ile paylaştı. CHP iktidarının ilk 100 gününde yapılacakları anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiyenin yasasını çıkaracağız. İlk 100 günde aile sigortası kanunu çıkaracağız. Türkiye’de yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Her ailenin geliri, sigortası olacak. Kamuda taşeron işçiliğe son vereceğiz. Herkes kadrolu olacak. Kredi kartlarında borç batağında olan vatandaşların faizlerinin en az yüzde 80’ini çözeceğiz. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. TBMM’de kesin hesap komisyonu kuracağız. Siyasiler vatandaştan topladıkları her kuruş verginin hesabı orada verecek. Passolig uygulamasını kaldıracağız. Üniversite okurken aldıkları krediler dolayısıyla iş buluncaya kadar kredinin takiplerini sonlandıracağız ve bunların faizlerini sileceğiz.”

“CHP’NİN İLK 1 YILINDA ÇİFTÇİYE MAZOTU 1 LİRA 80 KURUŞTAN VERECEĞİZ”
CHP’nin ilk bir yılında çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız. Esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik bedelini ortadan kaldıracağız. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Üniversite öğrencilerinin yurt sorununu ortadan kaldıracağız. Teşvik sistemini değiştireceğiz, katma değeri yüksek ürün üreten firmalara önemli vergi ayrıcalığı getireceğiz. Vergi ve sigorta prim borcu olmayan KOBİ’lere sıfır faiz ödedikleri vergi kadar kredi açacağız. Vadeli fiyat uygulamasını kaldıracağız, orman köylüleri sigortalı çalışacaklar ve onların sosyal güvenlik haklarını teslim edeceğiz” diye konuştu.
Her şeye "hayır" diyen partinin sorun çözemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ülkeyi yönetimine talip olma gücü olmayan parti sorun çözemez. Son 5 aylık tabloyu milletin önüne koymak istiyorum. AKP iktidardaki parti. 13 yılda ülkeyi buraya getirdi. Siyaseti kişisel zenginleşme aracı olarak kullandı. MHP, her şeye ‘hayır’ diyor. Her şeye ‘hayır’ diyorsa niye siyaset yapıyor. HDP, Türkiye’yi yönetmeye hazır değil, talipte değil. Geriye bir tek parti kalıyor o da CHP. Eğer siz Saray’a hizmet edecek birini istiyorsanız adresiniz belli gidip oyunuzu verin. Ama Saray’a değil, halka hizmet edecek birisine ihtiyacımız var o zaman adresiniz belli yeriniz belli yurdunuz belli, adres CHP.”
(İHA)