ORDU (AA) - CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

Sertel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu basınının, gazete kağıdı ve kalıp bulmada zorluk çektiğini ve büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığını savundu.

Bazı illerde hafta sonu yayın yapılmadığını, bazılarında sayfa sayısının azaldığını, bazılarında da renkliden siyah beyaz baskıya geri dönüş olduğunu belirten Sertel, sıkıntılarla birlikte gazete tirajlarında da önemli düşüş yaşandığını ileri sürdü.

Türkiye'deki fındık üreticisinin, dünyanın en kaliteli fındığını ürettiğini vurgulayan Sertel, şöyle devam etti:

"Dünyanın en büyük üretiminin olduğu bu topraklar, o üretimden zenginleşemiyor. Bırakın zenginleşmeyi gelecek yıla nasıl çıkacak ve hangi güçle üretim yapacak onu düşünür hale geliyor. Bu insanın içini acıtan bir hadisedir. Fındık üreticisinin desteklenmeye ihtiyacı yoktur. Fındık üreticisinin ürettiği ürünün satışına, tekellere teslim etmeyen bir anlayışla sahip çıkmak gerekmektedir."

Sertel, Enver Yılmaz'ın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesine ilişkin, şunları kaydetti:

"Enver Yılmaz'ı hiç görmedim, hayatımda tanımam, belediye başkanlığını nasıl yapar bilmem, Ordu'ya ne kadar hizmeti oldu bilmem. Ama bildiğim bir tek şey var, Enver Yılmaz Ordu halkı tarafından süresi dahilinde belediye başkanlığı yapılması için seçilmiş insandır. Bu insanın, şu veya bu nedenle görevden istifaya zorlanması ve istifa ettirilmesi Ordu'daki AK Parti seçmeni başta olmak üzere kentte yaşayan herkese yapılmış bir hakarettir. Bunu kabul etmek mümkün değildir."

Ziyarette, CHP İl Başkanı Yusuf Furtun, CHP Altınordu İlçe Başkanı Bülent Akpınar ile Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği 2. Başkanı Murat Gürsoy ve basın mensupları yer aldı.