61SAAT HABER MERKEZİ-CHP Trabzon teşkilatı stresli bir dönemin ardından bugün eğilim yoklaması yapıyor. 17 Milletvekili aday adayının oylanacağı eğilim yoklamasında toplamda 8 bin 800 partili oy kullanacak. Trabzon’un tüm ilçelerinde sandıklar kurulurken, 9 sandık sayısı ile katılımın en yüksek ilçe ise Ortahisar. Ortahisar’da toplamda 3 bin 300 üye oy kullanacak. 
Bu noktada hemen hemen bütün adaylar da sabahın erken saatlerinde Ortahisar İlçesinde oy kullanımının yapıldığı Park Restorana kamp kurdu. Burada oy kullanmaya gelen partilileri selamlayan ve kendilerine oy kullanması yönünde ikna etmeye çalışmaları dikkat çekti. Sıralamada ki numaralarını da partililere söyleyen aday adayları oy almak için bir birleri ile yarıştı. 
Yüksek katılımın gerçekleştiği eğilim yoklamasında sandıkları gezen CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, 61saat.com’a konuştu. 
Gök, “Bugün Trabzon’da milletvekili adaylarımızı belirlemek için bir eğilim yoklaması yapıyoruz. Gördüğünüz gibi bütün partililerimiz sabahın erken saatlerinde ilimiz ve ilçelerimizde oluşturulan sandıklarda oy vermeye başladı. Bütün ilçelerimizle de görüştük her yerde bütün partililiklerimiz akın akın sandıklara giderek, özgür iradeleri ile milletvekili adaylarını belirleyecekler. Adaylarımız bir birleri ile demokratik yarış sergilediler. Onu görmekten büyük mutluluk duyduk. Biz de seçimin adil eşit ve tarafsız bir şekilde geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Bende sandıkları gezerek hem adaylara hem de sandık görevlilerine başarılar diliyorum” dedi. 

Çıkacak sonucun Trabzon ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Gök, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bu yaptığımız bütün partilere örnek olması gereken bir seçim. CHP bugün ayrıca 45 ilde daha ön seçim yöntemi ile adaylarını belirliyor. Binlerce partilimiz bugün sandığa giderek bir demokrasiyi gerçekleştirmeye çalışıyorlar. CHP’nin bu tavrı umarım Türk siyaseti ve diğer partiler için bir örnek teşkil eder. Lider sultasının artık kırılacağı bir döneme gireriz”

VOLKAN CANALİOĞLU'NUN DURUMU NE OLACAK?
Sandıktan çıkacak sonuçları bu akşam açıklayacaklarının altını çizen Gök, Trabzon’da CHP’nin adaylarının bu akşam belirleneceğini ve Genel Merkezin de sandıktan çıkan adayları Yüksek Seçim kuruluna bildireceğini ifade etti. 
Göky, kontenjan adayı olan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun durumunun en olacağı sorusuna, “Biz akşam sonuçları aldıktan sonra burada açıklayacağız ve bu sonuçlara uyulacaktır. Sıralama ne olursa olsun genel merkez tarafından değiştirilmesi söz konusu değil. Sandığın iradesi neyse ona herkes uyacak. 
Burada yaptığımız eğilim yoklamasında kontenjan uygulaması yok. Buradan çıkan herkes 1’den kaça kadar numarasını alacak ve Genel Merkez de bunu Yüksek Seçim Kuruluna bildirecek” dedi. 

Kontenjan uygulaması nedeniyle istifa eden İl Başkanı Güzide Uzun ise, “Trabzon’da bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Bütün ilçelerimizde şuan da sandıklarımız kurulu. Hepsini gezeceğiz. Şahitiz hep birlikte. Türkiye’ye Trabzon bir örnektir. Hayırlı olsun diliyorum. Bütün adaylarımız şuan da eşit bir şekilde yarışıyor” ifadelerini kullandı. 

BU SÜRECE NASIL GELİNDİ
Hatırlanacağı üzere CHP Trabzon'da ilk sırada Parti Meclisi kararıyla kontenjan ayırmış sonrasında bu uygulamadan vazgeçmişti. Ancak daha sonra kontenjanın yeniden uygulanacağı açıklanınca bu kez CHP'li Gençler Partiyi işgal etmişti. Yaklaşık 7 günlük bir işgalin ardından CHP Genel Merkezi kontenjan uygulamasından vazgeçmiş ve Trabzon'da bütün adayların eğilim yoklamasına tabi tutulması kararlaştırılmıştı. Bu süreçte CHP'de il yönetimi, ilçe yönetimleri ve gençlik ile kadın kolları istifaetmişti. 

61SAAT.COM YORUM: 
Bu süreçte kontenjan adayı olduğu için eğilim yoklamasına katılmayan CHP Trabzon Milletvekilli Volkan Canalioğlu'nun Trabzon'dan adaylığı zor görünüyor. Gök'ün sözlerinden anlaşılacağı üzere sandıktan ilk 6'da çıkan adaylar Genel Merkez tarafından YSK'ya bildirileceği ifade edilirken bu sonuçtan anlaşılacağı üzere de Canalioğlu'nun ismi eğilim yoklamasında yer almadığı için yer almayacak. Canalioğlu'nun muhtemelen farklı illerde kontenjan adayı olması bekleniyor.