61SAAT HABER MERKEZİ- Trabzon'da kendilerine 'Militan gençlik' adını veren CHP'li bir grup gencin, 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde CHP Genel Merkezinin, birinci sırayı kontenjana ayırması nedeniyle CHP İl Binasında yaptığı 'İşgal eylemi' son buldu. 
Ortahisar'da ki bir iş merkezinde bulunan il başkanlığına çıkan merdivenlere masa sandalye ve çuvallarla barikat kurup 'İşgal eylemi' başlatan gençler, CHP Genel Merkezinin "Kontenjandan vazgeçtiğini' yazılı olarak il başkanlığına bildirmesinin ardından eylemi bugün bitirdiklerini açıkladı.

 İL BAŞKANLIĞINI SÜSLEDİLER

İl Başkanlığının duvarlarını Gaffar Okan, Nazım Hikmet, Sahattin Ali, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Atilla İlhan ve Deniz Gezmiş gibi isimlerin fotoğraflarıyla süsleyen CHP'li gençler  fotoğrafların altına koydukları masaların üzerlerine siyah örtüler koyup üzerlerine karanfil ve mumlar yaktılar. 
İl Başkanlığı toplantı salonunun ortasına köpükten ağaç yapan gençler bu ağacın dallarına da üzerinde bağımsızlık, özgürlük, demokrasi ve emek yazan dövizler astılar.

 KILIÇDAROĞLU, KULAK VERDİ
 İşgal ettikleri il başkanlığında basın açıklaması yapan istifa eden CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Erdi Çakır, yaklaşık 1 haftadır sürdükleri eylemle ilgili olarak, "Üst yönetime emanet vermiş olduğumuz partimizi 1 haftalığına gerçek sahipleri olan bizler, gençler geri almıştık" dedi. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'dan yükselen demokrasi ve özgürlük çığlıklarına kulak verdiğini ifade eden Çakır, "Biz bu karardan emindik. İl Başkanlığımızı günler önce süsledik. Bugün ki demokrasi bayramını bekledik. Bu başarı gecesini gündüzünü bir yapan burada ki yürekleri büyük gençlerindir" dedi.

 EYLEME KATILAN GENÇLERİN İSİMLERİ OKUNDU
Bugüne kadar yaşanan süreci özetleyen Osman Dilber, ise konuşmasına eyleme atılan gençlerin isimlerini tek tek okuyarak başladı. Dilber,  "Bizim vermiş olduğumuz mücadele gençlerin kendi geleceklerini bugünden var edebileceği anlayışını demokratik unsurlarla tüm ülkeye anlatabilmektir. Bizler bunu başardık" diye konuştu.

 ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMANIN TABULARI YOKTUR
Dilber, konuşmasına şu şekilde devam etti: 
"Bu mücadele dünüyle bugünüyle emeğimizin karşılığında daha özgür bir yaşamın tarifidir. Özgürlük bir inanma değildir. Özgürlükçü olmanın tabuları yoktur ve özgürlükçülük istismar edilmeye ve hakkında en fazla yalan söylemeye çok müsait bir konudur. Her ağızdan çıkan özgürlükçülük lafının hakikat olduğunun kabul edilmesine de inancımız yoktur. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği her zaman özgürlüklerin savunucusu, eşitliklerin koruyucusu olarak mücadelesine devam edecektir. 
Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi "Ben militan bir gençlik istiyorum" sözü ile hareket ederek, biz de şunu diyoruz, "Türkiye'nin siyasi konjonktürü gereği demokrasi inancımızdan ötürü her alanda militan olduk, olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz de.."

İl Yönetimi adına konuşan Reşit Saral, "Yaşadığımız süreç partimize zor bir süreçti. Ama geldiğimiz noktada partimiz kazandı. Ülke kazandı, Trabzon kazandı. Eylemlerinden dolayı genç arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Açıklamanın ardından eylem son buldu ve partililer parti binasına girmeye başladı.