Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri ve belediye başkanları, mahalli seçimlerin yenileceği Yalova’ya çıkarma yaparak CHP adayı Vefa Salman’a destek verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, 13 belediye başkanı ve milletvekillerinden oluşan grup, Yalova’ya gelerek CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’a destek verdi. Gazipaşa Caddesi üzerinde yer alan Beyaz Kafe’de basın mensupları ile buluşan CHP’liler, Salman’a desteklerini dile getirdi.
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "30 Mart’ta Yalova halkı karar verdi. Bu seçim bitti. Vefa Salman belediye başkanı oldu ama bunlar YSK’ya itiraz edip seçimi iptal ettirdiler. 1 Haziran’daki seçim AKP, CHP arasında ya da Başbakan ile benim aramda da değil. Benim seçimim değil. Bu Vefa Salman ile Yakup Koçal seçimi de değil. Bu seçim kul hakkı yiyenle, hakkı yenilenin seçimi. Biz halkımızdan 30 Mart’ta verdiği kararın arkasında durmasını bekliyoruz" dedi.

"NAMUS MESELESİ"
Vefa Salman ise, arboretum meselesinden bahsederek, "Ben ne sorduysam Yakup Koçal’dan cevap aldım. Bir tek arboretum konusunda cevap alamadım. Bu, Yalova’nın namus meselesi. Rahmetli Cengiz Koçal’ın kemikleri sızlıyordur kesin. Zaten ölmeden önce, ’Hakkımı helal etmiyorum’ demişti. ’Orasını bin bir güçlükle Yalova Belediyesi’nin malı yapmıştım’ dedi. 50 milyona satılan Yalova’nın en değerli arazisinin yüzde 70’i 12 ay vadeli satıldı. Kenar mahalledeki dar gelirli vatandaşa belediye hissesini peşin alıyorsun, Yalova’nın en değerli arazisini ise 12 ay vadeli satıyorsunuz. Bu kul hakkı değil de nedir?" şeklinde konuştu.
İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "AKP, ’Bize oy verirseniz iktidarla yerel yönetim birlikte olursa iş yaparız, yoksa iş yapılmaz’ diyerek hep halkı tehdit eder ama CHP’li belediyelerin iktidar desteği olmadan da nasıl hizmet ürettiğini, nasıl iş yapılacağını çok iyi biliriz. İktidarın İzmir’de 10 yılda yaptığı toplam yatırımlar 5 milyar 300 milyon TL’dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yaptığımız yatırım 10 senede 6 milyar 380 milyon TL’dir. Bu da bizim iktidar desteği almadan hizmet üretebildiğimizin en somut kanıtıdır. Biz Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’ı asla yalnız bırakmayacak ve ona gereken desteği vereceğiz" dedi.

"YANINIZDAYIZ"
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, milletvekilleri adına söz alarak, "Yalova’ya biz de elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Bizler milletvekilleri olarak Ankara’da Vefa Başkanımızın hakkını savunacağız. Yanınızdayız, mücadelenizde sonuna kadar destekçiniziz" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa ise, Yalova’ya belediye başkan adayına oy istemek için değil, Yalova halkının oylarına sahip çıkmak için geldiklerini söyledi.
CHP’li vekil ve belediye başkanları, daha sonra toplu halde Yalova sokaklarında dolaşarak halkı selamladı.
(İHA)