CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “darbe” girişiminde bulunmakla suçlanan ünlü taraftar grubu Çarşı’ya destek verdi. Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak dilekçe vereceğiz, o darbenin birer parçası olarak bizler de yargılanmak istiyoruz” dedi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Gezi Parkı olaylarında Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ni ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Çarşı Grubu üyelerini ziyaret etti. Tekin, yaşananların 34 yıl önceki darbe zihniyetinden farkı olmadığını belirterek, “Bir öncekiler apoletliydi, şimdikiler apoletsiz. Bir kulüp taraftarının bir ülkede darbe yapabilecek durumunu, bir hukukçu buna inanmışsa vay bu hukuk sistemimizin haline. Tabi bunlar Türkiye’de her zaman yaşanan sorunlar. Burada CHP olarak geçmişte olduğu gibi nerede mağduriyet varsa, nerede sorun varsa biz elbette biz onların yanında olacağız. Çarşı Grubu’nun yanında olduğumuzu arkadaşlarımıza ilettik. Duruşmanın olduğu gün de bütün CHP olarak orda olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak da birçok milletvekili arkadaşımız dilekçe vereceğiz, o darbenin birer parçası olarak da bizler de yargılanmak istiyoruz” dedi. Çarşı Grubu üyeleri ile yapılan görüşmenin içeriğini soran bir gazeteciye Tekin, “O da bizde kalsın” demekle yetindi.

"12 EYLÜL ZİHNİYETİ"
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “Dün itibariyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Çarşı Grubu üyeleri aleyhine açılmış bulunan iddianameyi kabul etti. 16 Aralık’ta da İstanbul Adliyesi’nde de duruşma olacak. Ben iddianamenin tümünü okudum. Bugün 12 Eylül. İddianame; 12 Eylül zihniyetiyle 34 yıl sonra yazılmış bir iddianame” dedi.
Tekin ve Tanrıkulu, beraberindeki bazı CHP’lilerle birlikte Beşiktaş’taki bazı esnafları ziyaret ederek bölgeden ayrıldı.
(İHA)