CHP, Balyoz Davası’nda yargılandığı için emekli edilen ve terfi alamayan askerlere ’İade-i İtibar’da bulunulması için hazırlanan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.
CHP, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği Balyoz kararının ardından tahliye edilen askerlere haklarının geri verilmesi için yasa teklifi hazırladı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Balyoz Davası’nda yargılandığı için emekli edilen ve terfi alamayan askerlere ’İade-i İtibar’da bulunulması için hazırlanan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifle öngörülen düzenlemelerin bir bölümü şöyle:
"AYM’nin Balyoz Davası hakkında ’Adil Yargılanma Hakkı’nın ihlal edildiği kararını verdiği 18 Haziran tarihi ’Adil Yargılanma Hakkı ve Özgürlük Günü’ olacak. Açığa alınanlar, isteği dışında emekli edilenler ve ihraç edilenler istekleri halinde görevlerine dönecekler. Tahliye edilenlerin açıkta, tutuklulukta, hükümlülükte veya emeklilikte geçirdikleri süreler kademe ilerlemesi, derece yükselmesi ve rütbe terfiinden sayılacak. Bu davalar sırasında hayatını kaybedenler 18 Haziran 2014 tarihinde olmaları gereken derece, kademe ve rütbesi üzerinden emekli kabul edilecek. Kademe ilerlemesi, derece yükselmesi ve rütbe terfiinden kaynaklanan maaş farkları 10 kat fazlasıyla ödenecek."
(İHA)