CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Ayın 27’sinde AK Parti kurultayını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yok hükmünde sayacaktır” dedi.
Altay, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildiği için görevinin sona ermesi gerektiğini iddia etti. Altay, “İç meseleleri kendilerini ilgilendirir, ayın 27’sinde hukuksuz bir kongre yapabilirler, bu bizi ilgilendirmez, bu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını ilgilendirir. Ayın 27’sinde AK Parti kurultayını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yok hükmünde sayacaktır. Olması gereken Erdoğan’ın YSK sonuçları açıkladığında Başbakanlığı bırakması, AK Parti’den de istifasını açıklamasıdır. Halen Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’ü göreve çağırıyorum. YSK’nın sonuçları açıklamasından sonra bir Başbakan vekili atadığını Cemil Çiçek’e bildirmelidir” diye konuştu.
Altay, YSK’nın seçim sonucu ile ilgili kararının Mecliste okunup okunmayacağının sorulması üzerine, “YSK kararının Mecliste okunmasına gerek yok. Resmi Gazetede yayınlanan her şeyin Mecliste okunmasına gerek yok. YSK’nın bu kararı zaten Recep Tayyip Erdoğan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı değil demektir. Erdoğan’ın milletvekilliğinin düşmesi için ayrıca bu kararın Genel Kurulda okunmasına gerek yok” ifadelerini kullandı.
“Kurultay arzu etmek her CHP’linin hakkıdır” ifadelerini kullanarak CHP’nin kurultay kararı alıp almayacağı sorusuna cevap veren Altay, “Sayın İnce’yi neyi yapıp neyi yapmayacağını söyleme ehliyetine sahip değilim. Sayın İnce’nin dışında kalan arkadaşlarla ilgili şunu söylemek isterim, CHP’de parti için demokrasi vardır, parti içi disiplin de CHP’de vardır” açıklamasında bulundu.
(İHA)