CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Yenikapı mitingi ile birlikte Türkiye’nin tüm illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek mitinglerde hiçbir siyasi partinin afişinin, posterinin, bayrağının olmaması gerektiğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Genel Merkezi’nde Yenikapı mitingine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bingöl, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında MYK’mız toplanarak yarınki Yenikapı mitingine genel başkan düzeyinde katılım kararı almıştır. Parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi ve kökleştirilmesine katkı koyma zorunluluğu olan bu Yenikapı mitingi ile birlikte Türkiye’nin tüm illerinde eş zamanlı olarak mitingler düzenlenecektir. Dün itibariyle il örgütlerimizle bu mitinglere katılma ile ilgili hassasiyetlerimizi, olmazsa olmazlarımızı ve kriterlerimizi bildirdik. Arkadaşlarımızla illerde yapılan toplantılarda, görüşmelerde bu hassasiyetlerimizi ve olmazsa olmazlarımızı dile getirdiler” şeklinde konuştu.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında siyaset kurumunun darbe karşıtı aldığı ortak tavrın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Bingöl, “Bu ortaklaşma bundan sonraki süreçte geçmişe yönelik öz eleştiri yapma zorunluluğu ile birlikte özgürlükçü demokrasiyi iyileştirmek adına da son derece önemlidir. O açıdan yarın Yenikapı ile birlikte tüm Türkiye’de yapılacak olan mitingler hepimize umut vermeli ve ortak paydamız olmalıdır. Dün il başkanlarımızla paylaştığınız olmazsa olmazlarımız ve kriterlerimiz hiçbir siyasi partinin afişinin, posterinin, bayrağının, simasının olmaması, alanda sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin olması, yine herhangi bir siyasi parti ile özdeşleşmiş bir müzik eserinin çalınmaması, bunun yerine o yöreyle ilgili ortak ezgilerin, müzik eserlerinin çalınmasının çok uygun olacağı, protokol kurallarına uyulması, konuşmalar yapılacak ise eşit sayıda ve eşit sürelerde bu konuşmaların yapılması gibi bir dizi hassasiyetlerimiz, olmazsa olmazlarımız ve kriterlerimiz örgütlerimizle paylaşılmıştır” ifadelerini kullandı.
“Dünden itibaren örgütlerimiz illerde bu toplantıları gerçekleştiriyor” diyen Bingöl, şunları kaydetti:
“Bu konuda alınan kararlar uygun ise o illerde örgütlerimiz mitinglere yoğun katılım sağlayacaklardır. Ancak az önce bazılarını saydığım bu hassasiyetlerimiz ve önerilerimiz dikkate alınmayıp, herhangi bir yıldaki bir miting bir siyasi parti etkinliğine dönüştürülecek ise orada bizim örgütlerimiz olmayacaktır. Biz bu kararlara, bu hassasiyetlere sonuna kadar uyacağız. Katıldığımız her ilde bu kriterler bizim önceliğimiz olacaktır ve dün Sayın Genel Başkanımızın Sayın Başbakanla da paylaştığı bu hususlar bizim her üyemiz tarafından dikkate alınacak ve gereği yapılacaktır. İllerle ilgili düşüncelerimizi her ilde arkadaşlarımız geniş bir şekilde yerel basınla paylaşıyorlar.”
(İHA)