CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’de amatör spor kulüpleri üzerinden 1 milyon TL’lik yolsuzluk yapıldığı iddiaları ile ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Atıcı, “1 milyon lira civarındaki paranın amatör spor kulüpleri üzerinden peşkeş çekilmesi, halkın parasının birilerinin cebine gitmesi asla kabul edilemez” dedi.
CHP’li Atıcı, bugün saat 10.00’da Mersin Adliyesi’ne gelerek, adliye bahçesinde gazetecilere açıklama yaptı. Bugün aylardır Mersin gündeminde olan çok önemli bir konuyu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak milletvekilliği görevimi yerine getirmiş olacağını belirten Atıcı, “Daha önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdığım üzere, Mersin’de amatör spor kulüpleri üzerinde yapılan çeşitli usulsüzlükleri kamuoyunun gündemine sunmuştum ve Cumhuriyet Savcılığı’nın harekete geçmesini beklemiştim. Ancak, Cumhuriyet Savcılığı’nın harekete geçmediğini görünce bu konuda bir suç duyurusu dilekçesi hazırladım ve birazdan Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunu vereceğim” diye konuştu.

“ÇOK CİDDİ BİR AYRIMCILIK YAPILMIŞTIR”
Dönem dönem amatör spor kulüplerine yapılan devlet yardımlarının İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından dağıtıldığını dile getiren Atıcı, Mersin’de buna layık görülen 27 spor kulübüne, ikisi dışında 2’şer-3’er bin lira yardım yapılırken, 2 spor kulübünden birisine 100 bin lira, birisine ise 800 bin lira yardım yapıldığının anlaşıldığını kaydetti. “Bu bilgiler söylenti değil, açık, net bilgi edinme yasası kapsamında elde edilen somut bilgilere dayanmaktadır” diyen Atıcı, şöyle devam etti: “Çok ciddi bir ayrımcılık yapılmıştır. İki spor kulübü diğer spor kulüplerinden ayrı tutulmuştur. İş bu kadarla kalsa iyi, ancak bu iki amatör spor kulübüne yapılan yardımların amacı dışında kullanıldığı da basın mensupları tarafından belgelenmiştir ve Mersin kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Bu paraların Mersin’de Akdeniz Oyunları çerçevesinde yapılan tesislerin borçlarına aktarıldığı veya diğer çeşitli şekillerde amacına uygun olarak kullanılmadığı dokümante edilmiştir ve basına yansımıştır.”
Bunların çok ciddi iddialar olduğunun altını çizen Atıcı, “1 milyon lira civarındaki paranın amatör spor kulüpleri üzerinden peşkeş çekilmesi, amacı dışında kullanılması, halkın parasının, bizim paramızın birilerinin cebine gitmesi asla kabul edilemez. Hele hele bu yolsuzluklara, bu usulsüzlüklere amatör spor kulüplerini de alet etmek hem sporun ruhuna aykırıdır hem de o kulüplere emanet ettiğimiz yavrularımızın da ahlakının bozulmasına neden olacağı için son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

“UYARILARIMIZA RAĞMEN SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMADI”
Her iki nedenden konuyu öncelikle basın açıklamalarıyla kamuoyuna duyurduğunu anımsatan Atıcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Olmadı, TBMM’ye bir soru önergesiyle taşımıştım. Soru önergeme cevap verilmedi. Bütün uyarılarımıza rağmen savcılık bu konuda bir soruşturma başlatmadı. Şimdi ben de millet adına çalışan milletin vekili olarak bir suç duyurusunda bulunarak bu konunun detayıyla araştırılması gerektiğini, konunun nereye kadar uzandığının tespit edilmesi gerektiğini söylüyorum. Mersinli sporcu ve amatör spor kulüplerinin hakkı olan paraların kimlere, hangi yolla aktarıldığının bir an önce ortaya çıkması gereklidir. Gençlik Spor İl Müdürünün açıklamalarından anladığımız üzere, buraya gönderilen paraların kullanımında dönemin valisinin, dönemin genel müdürünün, dönemin Bakanının da bilgisi olduğu ifade ediliyor. Bütün bunların araştırılması gerekecek. Bu araştırmaların da yapılması için ben bu işin takipçisi olacağım ve bu iş gittiği yere kadar gidecek. Hiç kimsenin bundan en ufak bir kuşkusu, endişesi olmasın. Burada milletin parası var, burada halkın parası var ve spor alet edilerek bu paranın usulsüzce kullanılmasını istemiyoruz. Bunu yapanların da cezalandırılmasını istiyoruz.”
Atıcı, açıklamasının ardından Mersin Adliyesi’ne girerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu dilekçesini teslim etti.
(İHA)