CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan ayakkabılı saldırının kendisiyle ilişkilendirilmeye çalışılmasının maksatlı ve çirkin bir komplo olduğunu, saldırganın babasının kardeşinin yönetici olduğu firmada çalışmadığını kaydetti.
CHP Milletvekili Toprak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün Genel Başkanımıza yönelik çirkin bir protesto gerçekleştirilmiştir. Kardeşimin yönetici olarak çalıştığı firmayla bağlantı kurularak saldırının benimle ilişkilendirilmesi, saldırının amacını ortaya koymaktadır. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin babasının kardeşimin yönetici olduğu firmanın bir çalışanı olmadığını saldırıdan sonra öğrenmiş bulunmaktayım. Bu doğru olmayan bilgilerin servis edilmesi bilinçli ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Bu saldırı bir süredir şahsımı hedef alan ama bunun da ötesinde Genel Başkanımızı ve partimizi yıpratmaya dönük planlı bir kampanyanın parçasıdır. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bütün partililerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırıyı bir kez daha lanetliyorum” ifadelerini kullandı.
Açıklamada ayrıca saldırganın “Babam çalıştı, mağdur oldu” dediği, Çevkim Kimya Geri Dönüşüm San. ve Tic. Ltd.Şt yöneticisi Deniz Kanılmaz’ın da yazılı bir açıklama yaparak, provokatif saldırıyı yapan saldırganın firmalarında çalışmadığını açıkladığı ve Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.
(İHA)