CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Meclis derhal toplanmalı ve Terörü Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bir kere daha görüldü ki geçmişte çözüm süreci adı altında yaşananlar terörü beslemiştir. Sorunun gerçek çözüm yeri, CHP’nin geçmişte de söylediği gibi Türkiye Büyük Millet Meclis’idir. Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman’a buradan çağrı yapıyorum, Meclisi derhal toplantıya çağırın" dedi.
CHP Genel Sekreteri Sındır, Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu’nun konvoyuna düzenlenen saldırı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Artvin’de gerçekleştirilen saldırıda, milletin birliğinin, demokratik parlamenter siyasetin hedef alındığını belirterek, “Milletimize büyük geçmiş olsun. Bu saldırı milletimizin birlik ve beraberliğine, demokrasimize yapılmıştır. Bu saldırı, teröre karşı sarsılmaz bir inançla duran partimize, ülkemizin güvencesi CHP’ye yapılmıştır. Bir insanlık suçu olan terör hain yüzünü Artvin’de göstermiştir. Ancak milletimizin kurtuluş savaşından gelen, 15 Temmuz darbe kalkışmasında da gösterdiği sağlam birlik ve demokratik direnci karşısında hiçbir hain plan başarıya ulaşmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin çok ciddi dönemden geçtiğini ifade eden Sındır, şunları kaydetti:
“Ülkemiz, milletimiz çok tehlikeli bir dönemden geçmektedir. Ülkemizde olağan üstü hal koşulları ve uygulamaları var. Böyle bir dönemde TBMM’nin kapalı olması düşünülemez. Meclis derhal toplanmalı ve Terörü Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bir kere daha görüldü ki geçmişte çözüm süreci adı altında yaşananlar terörü beslemiştir. Sorunun gerçek çözüm yeri, CHP’nin geçmişte de söylediği gibi Türkiye Büyük Millet Meclis’idir. Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman’a buradan çağrı yapıyorum, Meclisi derhal toplantıya çağırın.”
Demokrasilerde ana muhalefet partisinin olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Sındır, “Bugün demokrasinin vazgeçilmezi olan ana muhalefet partisinin genel başkanına, yurt içi ziyareti sırasında saldırı gerçekleştiriliyor. Bu saldırı demokrasimize, millet iradesine, tüm Türkiye’ye yapılan saldırı demektir. Saldırıda maalesef konvoyda görevli bir askerimiz şehit ediliyor. Şehidimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Ancak bir kere daha ifade ediyoruz ki, hiçbir hain plan, milletimizin aydınlık Türkiye geleceği hedefleri karşısında başarılı olamayacaktır. CHP olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da, demokratik parlamenter siyaseti savunmaya devam edeceğiz. Teröre, darbeye ve demokrasi düşmanlarına geçit vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.
(İHA)