Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP’nin el freninin çekildiğini ifade ederek, "Ben bu CHP’nin el frenini indirmeye talibim" dedi.
Partisinin Konya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen İnca, Türkiye’yi karış karış dolaşarak CHP’nin yeniden iktidar olma umudunu ortaya koyduğunu belirterek, "CHP’lilere sıkın dişinizi diyorum. 2015’in Mayıs’ında, Haziran’ında Başbakan sizin arkadaşınız olacak diyorum. Konyalılar, sizleri üzeceğim. Sizin hemşehrinizi orada fazla tutmaya niyetim yok. Haziran’da onu oradan göndereceğim” dedi.

“CHP’NİN EL FRENİNİ İNDİRMEYE TALİBİM”
CHP’nin milletin gözünde bir umut olmadığını dile getiren İnce, “Neden umut değil biliyor musunuz? Çünkü CHP’nin el freni çekilmiş. Ben bu CHP’nin el frenini indirmeye talibim. Önümüzdeki 10 ay içinde sayın Genel Başkanın, onun yönetim anlayışının, onun MYK’sının siz iktidar olacağına, Başbakan olacağına AKP’yi yeneceğine inanıyor musunuz? Bunu bana değil kendinize sorun, eşinize, sokaktaki insana, hastanedeki doktora, köşe başındaki manava sorun. Bu umudu görüyorsanız devam edin. Ama ben umudu görmüyorum. Bana diyorlar ki sen parlak bir milletvekiliydin. Niye 2015’i beklemedin? Nasıl olsa Kılıçdaroğlu başarısız olurdu. Sen kurultaydan sonra genel başkan olurdun. Ben beklerim ama Türkiye beklemez. Çünkü CHP yüzde 20 bandında bir oy alırsa AKP 45’lerde bir oy alırsa Tayyip Erdoğan Başkanlık sistemine geçecek. 367’nin üzerinde milletvekili çıkardıkları zaman başkanlık sistemini dayatacak Türkiye’ye ben bunun önünü kesmek istiyorum. Bu partiyi yeniden umut yapacağım. Parti binalarının ışıklarını 10-11’de söndürmeyeceğim. Parti binalarının önlerini şenlik yerine, bayram yerine, düğün yerine döndüreceğim. Ben bir iddiayla ortaya çıkıyorum. Sayın genel başkan oyların anlamlı şekilde düşmezse istifa etmem. Yani ikinciliğe baştan razı. Ben razı değilim. Ben iktidar olmak istiyorum. Ben Başbakan olmak istiyorum. Ama sayın Genel Başkan 2010’a yüzde 40’ı bulamazsam giderim diyordu, şimdi oylarımı düşürmezsem gitmem diyor. Aramızdaki fark budur” diye konuştu.

“CHP’LİLERE SOLCULUCUĞU, DEVRİMCİLİĞİ HATIRLATACAĞIM”
Yeni dönemde Genel Başkan olursa ekonomiye ve mutfağa dair sözlerinin olacağını belirten İnce, “Tencereye dair sözlerimiz olacak. O tencerede et mi kaynıyor, dert mi kaynıyor kadınlar biliyor. Onun için ben kadınların desteğini aldığımı görüyorum. Onun için CHP’nin kadın ve gençlerine sesleniyorum. Değişim yarını kurmak ellerinizde. Çocuklarınızın işsiz kalmasını istemiyorsanız, çocuklarınızın sınav sorularının çalınmasını istemiyorsanız, çocuklarınızın kamu dairlerinde iş beklerken, KPSS kuyruklarında gezerken horlanmasını istemiyorsanız CHP’nin umut olması lazım. Ben umudu ortaya çıkarmak için buradayım, yollardayım. Benim size sözümdür. Ben bu ülkede demokrasi istiyorum, özgürlük istiyorum. CHP’nin üyelerine solculuğunuzu, devrimciliğini hatırlatacağım her şeyden önce. Devşirme sağcılarla iktidar olunamayacağını hala anlamamışlar. Yeni umutların partisi olacağız, başı dik bir parti olacağız şerefli ikinciliğe razı olmayan bir parti olacağız. Ben size iktidar vaad ediyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Gücümüzü rakiplerimizin yanlışlarından almayacağız. Gücümüzü kendi doğrularımızdan alacağız” şeklinde konuştu.

“HEDEFİM KONYA’DAN 10 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK”
Hedeflerinin içinde Konya’dan 10 CHP’li milletvekili çıkarmak olduğunu söyleyen İnce, “Bir tane doğrumuz olacak. Kıvırmayacağız. Konya’da ne söylüyorsam Diyarbakır’da onu söyleyeceğim, Trabzon’da onu söyleyeceğim İzmir’de onu söyleyeceğim. Doğru bir tane olacak. Aklın yolu birdir. Oy almak için milleti kandırmayacağız ve her bölgede ayrı bir doğru ilan etmeyeceğiz. Seçmenlerimizi sandığa tıpış tıpış göndermeyeceğiz. Seçmenlerimizi koşa koşa göndereceğiz. Çünkü adaylarınızı siz seçeceksiniz. Kendi seçtiklerinize de sahip çıkacaksınız sandığa da koşa koşa gideceksiniz. Ben bir umudun peşinde yollara düştüm. Benim hedefim yüzde 42 alan Ecevit’i geçmektir. Benim hedefim Konya’da sıkışmış yüzde 10’larda bir milletvekiline razı bir CHP değildir. Benim hedefim Konya’dan 10 milletvekili çıkarmaktır, tıpkı geçmiş günlerde olduğu gibi” ifadelerini kullandı.
(İHA)