AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine ilişkin, "Mesele Medeni Kanun uyarınca kıyılan nikahın müftülere de verilmesi. Bunun laiklikle ne ilgisi var. CHP’nin iddia ettiği gibi altını bin defa çiziyorum Medeni Kanun değişmiyor" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Turan, TBMM’de gazetecilere açıklama yaptı. Turan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hakkında gensorunun görüşüleceğini belirterek, "Bunun son dönemde sistem değişikliği öncesinde son gensorular olduğunu düşünüyorum. Umarım muhalefet tüm Türkiye’nin ilgilendiği gensorular verir. Çok daha önemli gündemlerimiz varken bu tür işlerle vakit kaybetmek zorunda oluyoruz. Bugün bir usul işlemi görüşmek için meclisi açmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) toplandığını hatırlatan Turan, "Oradan beklentimiz Olağanüstü Halin uzatılması kararı bugün sevk edilirse yarın gecikmeden bunu görüşmek isteriz. OHAL’in terörle mücadelemize katkılarına inanıyoruz. Tüm terör örgütleriyle mücadelede ciddi imkanlar verir. Eğer MGK karara verir, Bakanlar Kuruluna gönderirse yarın görüşmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Turan, 2018 yılı bütçesinin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklandığını kaydederek, Leyla Zana’nın Meclis’e gelmemesi nedeniyle Anayasa- Adalet Karma Komisyonu’nun toplanacağını belirtti.

MÜFTÜLERE NİKAH YETKİSİ

Turan, müftülere nikah kıyma yetkisinin verildiği Nüfus Hizmetleri Kanunu’na değinerek, "Nüfus kanununda onlarca madde değişecek olmasına rağmen kadınlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak maddeler olmasına rağmen CHP’nın müftülere nikahın verilsin mi verilmesin mi takıldığı bir madde tartışması. Özellikle bürokratik uygulamadaki zaman kaybını ortadan kaldıran bir madde. CHP Grup Başkanvekili açıklama yapmış. Müftülerle ilgili ama çok sayıda değişiklik yapılıyor. Harf hataları imla hataları mahkeme kararı olmaksızın düzeltilebilecek. Nüfus yasasıyla ilgili bir çok konuda düzeltme yapıyor. Müftü meselesi devede kulak meselesi... Muhalefetin sağduyu ile yaklaşıp nedenlerini niçinlerini ele alması lazım. Böyle yaparsanız samimi olmadığını gösterir. CHP müftü yasası konusunda samimi değil. Gerginlikten siyaset yapar hale geldi. DHKPC’li insanlarla temas içinde. Samimiyetle gelse bu kanun ne getiriyor diye oturup konuşsa" diye konuştu. Turan, şunları kaydetti:

"Mesele Medeni Kanun uyarınca kıyılan nikahın müftülere de verilmesi. Aynı kanuna tabi olmak üzere müftülerin de olacak bunun laiklikle ne ilgisi var. CHP’nın iddia ettiği gibi altını bin defa çiziyorum Medeni Kanun değişmiyor. Kadınlarımızın hayatını kolaylaştıran maddelere bir madde daha eklemek. CHP bunun laikliğe aykırı olmadığını biliyor ne yapmak istiyor adalet yürüyüşünde ne yapıyorsa onu yapıyor gerginlik siyaseti üzerinden siyaset yapıyor. Halkı bölmek bir tarafa halkın hayatını kolaylaştırmak için yapıyoruz. CHP Grup Başkanvekilleri gelsinler anlatalım onlara hayati kolaylaştırmak için atılan adımlardır. Yanlış varsa önceden yapılmadığı için eleştirilebilir. Talepleri halinde tüm raporları tüm gerçekleri anlatmaya davet ediyorum."

(İHA)