Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Meclis’ten geçen tezkereye ‘hayır’ oyu veren muhalefeti eleştirerek, “Türkiye’nin çıkarları olduğunda bütün siyasi partilerin parti hesaplarını geride bırakmasını beklerdik” dedi.
Bakan Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’yu makamında ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Bozkır, Meclis’ten geçen tezkereyle ilgili konuştu. Bölgedeki gelişmelerin hem bölge istikrarını ve barışını, hem de Türkiye’yi çok yakından ilgilendirdiğini aktaran Bozkır, “Türkiye son dönemin en güçlü terör tehdidiyle karşı karşıya bulunmaktadır ve bölgede yaşanan bu istikrarsızlığın hallolmaması halinde de hem Türkiye’ye, hem dünya barışına, bölge istikrarına çok olumsuz etkileri olacaktır. Bu çerçevede hükümetimiz tarafından meclise gerektiğinde Türk askerinin yurtdışına gönderilebilmesi ve Türkiye’nin ve dünya barışının yararına olmak üzere yabancı askerlerin Türkiye’de konuşlandırılmasına ilişkin bir tezkere sevk edilmiştir. IŞİD gerçekten çok tehlikeli bir terör örgütü olarak çok yakınımızda boy göstermektedir ve bunun verebileceği zararların asgariye indirilmesi ve bu terör örgütünün gerçekten tehdit olmaktan çıkarılabilmesi için böyle bir tezkereye ihtiyaç duyulmuştur. Burada gönül isterdi ki Türkiye’nin çıkarları olduğunda bütün siyasi partilerin parti hesaplarını geride bırakıp Türkiye’nin yararına, barışın yararına terörle mücadeleye karşı birlikte hareket etmeleri temayülünü Cumhuriyetin geleneğini sürdürmelerini beklerdik. Maalesef önceki beyanlarından çok farklı olarak ana muhalefet partisini yanımızda görememiş olmaktan dolayı da üzüntü duyduk. Bunu son derece talihsiz bir karar olarak telakki ediyoruz ve gelecekte bu kararı tarihin değerlendireceği bir karar olduğunu da düşünüyorum” dedi.

AB İLERLEME RAPORU
Bakan Bozkır, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu bu badirenin güçlü bir şekilde üstesinden geleceğini ve dünyaya da bu badirenin ortadan kaldırılmasında bir örnek ülke olarak önemli mesaj vereceğini söyledi. Basına sızan AB İlerleme Raporu’yla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Bozkır, “Ben yaklaşık 14 senedir AB konusunda çok üst düzey bürokrat olarak, şimdi de AB bakanı olarak görev yaptım. Sızan raporla, çıkan rapor arasında her zaman fark olmuştur. Daha doğrusu geçmiş raporlara bakarak bu raporun da bu şekilde olduğunu iddia eden bir sürü haber yer almıştır. Rapor Çarşamba günü yayınlanacak ve raporun yayınlanabilmesi için de önce Komiserler Koleji’nin bir araya gelip, bunu onaylaması gerekmektedir. Dolayısıyla şu aşamada ben henüz rapor yayınlanmamışken bunun bir rapor niteliğinde haber olmasını da kabullenmiyorum. Rapor çıktığı gün AB Bakanı olarak ben açıklama yapacağım. Gerçek raporu görmeden de şu anda bütün verilen bilgileri henüz bazılarının tahmin olduğunu düşünüyorum, bazılarının da doğru olmayabileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)