Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Vatandaş bu yol gelirse burada denetim olur diye karşı çıkıyor. Orada çok bağıran kişilerin kaçak inşaat yaptıkları da ortaya çıktı” dedi. 
270 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirilecek olan 12 tesisin açılışına ve temel atma törenine katılmak üzere Trabzon’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Yücel Yavuz’dan kentle ilgili brifing alan Bakan Eroğlu, daha sonra bir basın toplantısı düzenledi. 
Yatırımlar ve hükümetin hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Trabzon’da daha önce 62 yatırım ve tesis müjdesi verdiklerini ifade ederek bunlardan 48’ini tamamladıklarını söyledi.
Yeşil yolun yaylaları birleştiren 7 metre genişliğinde bir yol olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Mavi yol var sahil yolu. Gelen turistler daha ziyade bu yaylalara, mesirlik alanlara çıkmak istiyor ama yol yok. Biz dedik ki DOKAP Projesi adıyla bir proje ortaya koyduk. Yeşil Yol yaylaları birleştiren 7 metre genişliğinde bir yol. Bu yol yaylaları ulaşılabilir hale getirme projesidir. Yeşil yol denilmesinin sebebi de şudur; orada yüksek kortlarda ağaç yok çoğu yerde. Trabzon’da kesilen ağaç yok zaten. Rize’de 13 metreküp yani 100 tane ağaç kesilmiş. Biz bu yolu adeta yeşil bir koridordan geçiyormuş gibi yapacağız. Muhteşem ağaçlar dikilecek. 10 binlerce ağaç dikilecek. Bu yol yeşillikler arasında gidecek. Şuanda orası yol yeşil değil, yüksek kortlar olduğu için orada ağaçta yok” diye konuştu.
Samsun’dan Artvin’e kadar turizm potansiyelin çok büyük olacağını dile getiren Bakan Eroğlu, “Vatandaş bu yol gelirse burada denetim olur diye karşı çıkıyor. Orada çok bağıran kişilerin kaçak inşaat yaptıkları da ortaya çıktı. Samsun’dan Artvin’e kadar olan bu alanda gerçekten çok büyük bir turizm potansiyeli olacak. Tahribat yok. Hatta daha sıkı koruyacağız. Ben buna niye karşı çıkılıyor anlamakta zorlanıyorum. Burası mükemmel olacak. Burası mükemmel olacak. Yolda böyle bölünmüş bir yol değil. Mevcut yayla yollarını düzenleyerek güzel bir hale getiriyoruz. Gidiş-geliş olacak orası çok şeritli yol olmayacak. Büyük ölçüde mevcut yolları kullanıyoruz. 100 tane fidan kesildi 13 bin fidan yol kenarına dikildi. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığıyız tahrip etmek değil, ormanlarımızı çoğaltmakla mükellefiz. Dünyada pek çok ülkede orman varlığı azalıyor. Bizde orman varlığı son 13 yılda bir buçuk milyon hektar yani 15 milyon dekar arttı. Hatta bu konuda biz Birleşmiş Milletlerden özellikle ödül aldık. Dünya ormancılık zirvesi ilk defa Amerika’nın dışında İstanbul’da yapıldı” ifadelerini kullandı.
Dünya’daki birçok ülkeye ormancılık alanında destek verdiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, “Orta Asya, Balkanlarda, Kafkasya’da, Afrika’da faaliyetler yapıyoruz. Pan Afrika diye birlik var. Onlara destek veriyoruz. Onlarında adı yeşil duvar. Senegal’den Cibuti’ye kadar bir yeşil duvar oluşturulması için destek veriyoruz. Arkadaşlara söyleyelim orada gidip baksınlar. Yeşil duvar diye ona da karşı çıkabilirler. Biz burada yeşil yol Afrika’nın ortasında yeşil duvar” şeklinde konuştu.

UZUNGÖL’E TELEFERİK MÜJDESİ
Uzungöl’e teleferik müjdesini de veren Bakan Eroğlu, “İmar planı şuanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında. Orası tabiat parkı çok hassas olmamız ve bir yanlışlık yapılmaması gerekiyor. Bütün kurumlardan da görüş almamız lazım. Şuanda her şey bitti, imar açısında bakanlık planlayacak ondan sonra hemen başlıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Basın toplantısının ardından Bakan Eroğlu, Trabzon Valiliği önünde düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.
(İHA)