Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Conkar, Avrupa Parlamentosu’nun ikili ilişkilerde Türkiye gibi dürüst, samimi ve ilkeli hareket etmek zorunda olduğunu vurguladı. Conkar, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Avrupa Parlamentosu kararını değerlendirdi. Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecindeki bazı tarihleri hatırlatan Conkar, Türkiye’nin 3 Ekim 2005 tarihinde resmi müzakerelere başladığını söyleyerek, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin zor dönemler olduğunu belirtti.
Conkar, "Son yıllarda müzakereler resmen devam etse de, fiilen neredeyse durma noktasına gelmiştir. Bu süreçte öz kimliğimize, inanıcımıza, kültürümüze bağlı bir millet olarak onurlu ve adil bir müzakere süreci yürütme talep ve gayretimiz maalesef bazı muhataplarımızda rahatsızlık yaratmış, bazılarında önceden var olan rahatsızlıkları daha da büyütmüş ve son zamanlarda organize bir şekilde yersiz ve haksız iddia ve gerekçelerle muhataplarımız tarafından başlatılan Recep Tayyip Erdoğan karşıtı kampanyalar doruk noktasına ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN NE TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER NE DE MİLLETİMİZ ONLARA BU DAYATMALARA BOYUN EĞECEK"
Avrupa Birliği ve kurumlarının Türkiye’ye yönelik tavırlarını değiştirmediklerini kaydeden Conkar, "Kusura bakmasınlar, bugün ne Türkiye’yi yönetenler ne de milletimiz onlara bu dayatmalara boyun eğecek, dayatmalara teslim olacak bir anlayışta değildir. Tavsiyemiz, bu psikolojide olanların bir an önce bu psikolojiden kurtulmaları, Türkiye’nin egemenliğine saygı duymayı öğrenmeleridir” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin terörle mücadelesinden rahatsız olduğunu söyleyen Conkar, "Bugün Avrupa Parlamentosu akla ziyan bir şekilde terör örgütlerinin hamisi ve sözcüsü gibi hareket etmeye devam etmekte, bu anlamda milletçe bizlerin nezninde hem de kendi kamuoyları nezninde inandırıcılık ve ciddiyet sorununu daha da derinleştirmektedir. PKK Avrupa Birliği tarafından terör örgütü kabul edilmesine rağmen, birçok Avrupa ülkesinde himaye görmekte, bu ülkelerin güvenlik ve istihbarat birimleri bu terör örgütünün faaliyetlerine göz yummakta, Avrupa Birliği ile yürütülen üyelik müzakerelerinde PKK her zaman Türkiye’ye karşı koz olarak kullanılmaktadır" diye konuştu.
Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararın yok hükmünde olduğunu dile getiren Conkar, "Karma Parlamento Komisyonu’nun Avrupa Parlamentosunca kendi hesapları için kullanılan, Türkiye’yi sıkıştırmaya yönelik faaliyetlere yönelik bir platform olarak kullanılmasına Türk kanadı olarak müsaade etmedik, müsaade etmeyeceğiz. Avrupa Parlamentosu ikili ilişkilerde Türkiye gibi dürüst, samimi ve ilkeli hareket etmek zorundadır. Türkiye’ye karşı pozisyonunu net olarak ortaya koyabilme cesaretini gösterebilmelidir" dedi.
(İHA)