HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Bugün hükümetin Meclis’e sunduğu tasarı son derece önemli bir tasarıdır. Hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinin geliştirilmesinde önemli rol oynadıklarını belirterek, "Sürecin yasallaştırılması, Meclise getirilmesi, diğer partilerin bilgiye ve görüşlerinin alınmasının son derece önemli olduğunu söyledik. Yaptığımız çalışma ve temasların Oslo ve Habur süreçlerinden çok ciddi dersler çıkarılarak, artık geldiğimiz aşamada olgunlaşması dikkate alınarak, akil insanlardan Meclis’te kurulan çözüm komisyonu sürecinden bugüne, bugün hükümetin Meclis’e sunduğu tasarı son derece önemli bir tasarıdır. Hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaplan tasarı ile ilgili olarak, tasarının sürecin çerçevesini çizdiğini söyledi. Kaplan, "Yapılacakların yasal güvenceye bağlanıp, yapılması gerekenlerin hangi konularda yapılması konusunda hükümete yetki veriyor. Türkiye’de çözüm, demokrasi isteyen siyasetçilerin sürece destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
(İHA)