Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nün kadınları ilgilendiren tüm meselelerin çözülmesine vesile olmasını diliyorum” dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” dolayısıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında, “Irkçılık, ayrımcılık, yoksulluk, terör ve adaletsizlik gibi toplumsal sorunlar günümüzde maalesef en çok aileleri ve kadınları etkiliyor. Cinsiyet temelli ayrımcılığın ve sebep olduğu şiddet ve eşitsizliğin mağduru kadınlarımız, bu muameleyi hiç ama hiç hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİN GÜVENLİ, HUZURLU, ADİL VE MÜREFFEH DÜNYASINI KADINLARIMIZLA BİRLİKTE KURACAĞIZ”
Kadınları ilgilendiren sorunlar çözülmeden Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığının altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:
“Kadınların aile içi ve sosyal hayatta hak ettiği yere ve değere ulaşması için toplum olarak tüm görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Başta kadına yönelik şiddet olmak üzere, kadınları ilgilendiren problemler çözülmeden, ülke olarak hedeflerimize ulaşmamız mümkün değildir. İnanıyorum ki, geleceğin güvenli, huzurlu, adil ve müreffeh dünyasını, yerkürenin her köşesindeki kadınlarımızla birlikte kuracağız. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nün kadınları ilgilendiren tüm meselelerin çözülmesine vesile olmasını diliyorum.” 
(İHA)