Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama yılının açılışında tüm milletvekillerini uyararak, "Bu kürsüde edilen yeminlere uymak, ahlaki bir vazifedir. Terör örgütlerine, paralel yapılara sırtını dayayanlar millete ve hukuka hesap vermekten kurtulamayacaklardır" dedi.
25. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla açıldı. Muhalefet partilerinin liderleri oturuma katılmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girerken ayağa kalkmayan HDP’li vekiller de Erdoğan konuşmasına başlayınca salonu terk etti.
1 Kasım’da millet iradesinin en sağlıklı şekilde sandığa yansımasının tüm siyasi partiler için şeref meselesi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, "Terörün çirkin yüzünün sandıkları tehdit etmesini engellemek için tüm siyasi partilerin insani ve vicdani bir tavır sergileyeceklerini, kolaylaştırıcı bir yaklaşım içinde olacaklarını umuyorum. Milli irade tek ve yegane çıkış yoludur" ifadelerini kullandı.

"SİLAHLARIN ÜZERLERİNE BETON DÖKÜLENE KADAR..."
Terörle mücadelenin silahlar bırakılıp üzerine beton dökülene kadar devam edeceğini anlatan Erdoğan, teröre doğrudan veya dolaylı destek veren çevreleri de uyararak, "Terörden siyasi rant ummak, terörü desteklemektir" dedi. Erdoğan şöyle devam etti
"Kürt sorunuyla terör sorunu farklıdır. Kürt kardeşimin inancı değerleri ahlakı böyle bir örgütle yürümeye uygun değildir. Mücadelemiz terörledir, teröristledir. Terörden en büyük zararı gören Kürtlerdir. Elif Şimşek’i, Yasin Börü’yü katledenlerin Kürt kardeşlerimle hiçbir ortak noktası olamaz."
(İHA)