Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim-öğretim hayatına başladığı İstanbul Kasımpaşa’daki Piyalepaşa İlkokulu’nu ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile okuduğu Piyalepaşa İlkokulu’nu ziyaret ederek, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın açılışını yaptı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Erdoğan’a eşlik etti.
Okul önünde toplanan Kasımpaşalılara seslenen Erdoğan, “Doğup büyüdüğüm bu topraklarda ve ilkokul eğitim öğretimimi görmüş olduğum birinci sınıfın bir bölümünü Kadı Mehmet’te okudum, ondan sonraki kısmı Piyalepaşa İlkokulu’nda tamamladım. 4,5 yıl burada, yarım dönemi Kadı Mehmet’te geçti. Buradan Kaptanpaşa’daki evimize yaya gider gelirdik. Şimdiki şartlar maalesef yoktu. Bu güzel mekanda biz ilkokul eğitimimizi aldık ve buradan mezun olduktan sonra da İstanbul İmam Hatip Okulu’na geçtik. O zaman da İstanbul’da bir tane imam hatip vardı. Ama imam hatip mezunlarını üniversiteye almıyorlardı. Aynı dersleri okuduğumuz halde bize ‘gideceksin imtihana gireceksin’ dediler. Eyüp Lisesi’nden lise farkı adı altında okuduğumuz derslere tekrar imtihan olduk ve ikinci diploma alarak iktisadi ilimlere geçtik. Bütün bu engeller aynı şekilde devam etti. Fakat azmederseniz azmin önünde dağlar bile dayanmaz. İnanç, azim çok önemli. İman öyle bir cevherdir ki dağları aştırır. Biz bu gayretle, bu azimle bu makamlara geldik. Önce İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduk, başbakan olduk, daha sonra cumhurbaşkanı oldum. Ama bütün irade sizin. Çünkü biz milli iradeye inanmıştık ve milli iradenin gereği neyse o olacak demiştik ve milli irade sizdiniz, siz de bunun gereğini yaptınız. Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı, milli irade aldı onu ta cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı” dedi.

“KASIMPAŞALI OLMAKTAN HİÇBİR ZAMAN GOCUNMADIK”
“Biz Kasımpaşa’da doğup büyümekten, Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadık, tam aksine gurur duyduk” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunu küçümseyenler olabilir, önemli değil. Bir kısım medya grupları bunu küçümseyebilir. Biz bir şeye inanacağız. Biz önce hakka kul olduk, ondan sonra da halka teslim olduk. Bu yola böyle çıktık. Şuanda Piyalepaşa İlkokulu 950 öğrencisiyle yola devam ediyor. Ama ben Şimdi Piyalepaşa İlkokulu’ndaki yavrularımıza bir şey tavsiye ediyorum; azmedeceksiniz, inanacaksınız ve yarınların Türkiye’sinde sizler önemli görevlere geleceksiniz. Yılmayacaksınız, usanmayacaksınız. Biz bugüne kadar asla ayrım yapmadık.”
Erdoğan, Kaptanpaşa’da doğup, büyüdüğünü ve Romanlarla beraber aynı sınıfta okuduğunu ifade ederek, “Bizde ayrım mayrım olmadı. Biz birbirimizi sevdik. Ama bugün bakıyorsunuz Avrupa’nın birçok ülkelerinde Romanları kovuyorlar. Biz 2 milyon mülteciyi kabul ederken, onlar kabul etmiyor. Biz de 2 milyon, onlar da 200 bin. Biz insana insan olduğu için değer verdik. Biz ayrım yapamayız, yaptığımız anda biteriz. Birbirimizi Allah için seviyoruz” dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise “Sayın Cumhurbaşkanım siz bu okuldan mezun oldunuz. Kasımpaşa’nın, İstanbul’un, Türkiye’nin, dünyanın medarı iftiharı oldunuz. Bütün siyasi hayatınız boyunca Kasımpaşa’nın evlatları ve gençleri kafalarında bir hayal kurdular. Sizin Kaptanpaşa’nın sokaklarından yazdığınız bu hikaye burada yaşayan bütün gençlerin, çocukların hikayesi oldu. Onlar Kasımpaşa’da hayatları sürerken bir gün Recep Tayyip Erdoğan olabileceklerini düşünerek yaşıyorlar” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasımpaşalılara seslendikten sonra Piyalepaşa İlkokulu’nda sınıfları dolaştı.
(İHA)