Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi’nin karikatür provokasyonuna sert tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayında Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu üyelerini konuk eden Erdoğan, Hazreti Peygamberin karikatürize edilmesinin kesinlikle ifade özgürlüğü kapsamına girmediğini söyledi. Karikatür provokasyonunu Papa’nın bile lanetlediğini hatırlatan Erdoğan, “Bizde de bazı yayın organları Peygamberimize hakaret içeren yayınları sayfalarına taşıyor. Sen hangi ülkede yaşıyorsun? Bu ülke yeri geldiğinde yüzde 99 Müslüman diyorsun; sen vatandaşı tahrik ediyorsun. Bu tarz hareketlerle ülkenin bütünlüğünü de bozuyorsun. Bu kesinlikle düşünce hürriyeti ile ilgili değildir” dedi.

17-25 ARALIK OPERASYONLARI
17 ve 25 Aralık’ta düzenlenen operasyonlarının demokrasiye ve sivil siyasete darbe girişimi olduğunu, bu işin başını da paralel yapının çektiğini söyledi.
14 Aralık operasyonunun basın özgürlüğüne müdahale olduğu iddialarına da sert çıkAN Cumhurbaşkanı, “-Basın özgürlüğü kısıtlanıyor- diye açıklama yapıyorlar. Yok öyle bir şey. Ne basın özgürlüğü” dedi.
Erdoğan, kendi gündemini kendi belirleyen bir Türkiye olduğunu kaydederek, eski Türkiye’ye dönüş olmayacağına vurgu yaptı.

MERKEZ BANKASI’NA ELEŞTİRİ
Erdoğan, Merkez Bankası’nın faiz tutumunu da eleştirerek, “Petrol fiyatlarının geldiği nokta ortada, Bu durum bizim lehimize. Çok çok iyi noktadayız. Bizim bunu süratle vatandaşa yansıtmamız gerekiyor. Şimdi diyecekler ki -Merkez Bankası bağımsız- Merkez Bankası ise bağımsızsa ben de bağımsızım ve gereğini yapmak zorundayım. Gerekirse çağırıp konuşacağım, bu iş böyle yürümez” ifadelerini kullandı.

İSRAİL YÖNETİMİNİ TOPA TUTTU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetimini da topa tutarak, “İsrail yönetimi Gazze’de Filistin’de çoluk çocuk demeden öldürüyorsa ben onu lanetlerim, onu telin ederim. Bazı ülkelerin kalkıp da İsrail yönetiminin avukatlığına soyunması da manidardır. Şunu söyledim. Netanyahu buraya hangi yüzle geldi dedim. Bu ikiyüzlülüktür dedim. Şurada bir kaç ay önce Gazze’de bombalarla orada Gazze’yi yerle bir edeceksin 2 bin 600-2 bin 700 insan ölecek. Fransa’ya gelen bu insanlar, liderler neredesiniz, niye sesiniz çıkmıyor? 350 bin insanın öldüğü Suriye’de nerede insanlık, niye sesiniz çıkmıyor?” dedi.
(İHA)