CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay 10. Dairesi’nin, hakkında kimin düzenlediği belli olmayan fişleme raporlarını basına sızdıktan sonra açılan davada ‘gizli’ damgasıyla mahkemeye göndererek sahiplenen Başbakanlığı kusurlu bularak tazminat ödemesine karar vermesiyle ilgili “Benimle ilgili iftira dolu çok şey söylendi. Sahte raporlar hazırlandı. İftiralar atıldı ve gitti mahkemeden döndü. Bunun hesabını aslında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesi lazım” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de yerel sanatçı ve edebiyatçılarla buluştuktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Danıştay 10’uncu Dairesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kimin düzenlediği belli olmayan fişleme raporlarını basına sızıldıktan sonra açılan davada ‘gizli’ damgasıyla mahkemeye göndererek sahiplenen Başbakanlığı kusurlu bularak tazminat ödemesine karar verdi, bu konudaki görüşleriniz nedir? sorusuna cevap veren CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Demek ki bu ülkede hala hakimler var. Benimle ilgili iftira dolu çok şey söylendi. Sahte raporlar hazırlandı. İftiralar atıldı ve gitti mahkemeden döndü. Bunun hesabını aslında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesi lazım” dedi.

“GÖZALTINA DEĞİL ÖZGÜRCE ÇALIŞMA YOLLARI”
Gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili sorulan soruya ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bir baskı yönetimi var. Gazetecilerin gözaltına alınmasını doğru bulmuyoruz. Bu Türkiye’nin dünyadaki itibarını zedeliyor. Bu durum baskı anlayışının olduğunu gösterir o nedenle siyasal iktidarın, sayın Başbakanın bu konu da çok duyarlı davranması, haber peşinde koşan gazetecilerin önünün açılması lazım. Onlara baskı uygulanması değil. Gözaltına alınması değil tam tersi onların özgür biçimde çalışmasının yollarının açılması lazım” şeklinde cevapladı.

“SİLAH BIRAKILIRSA ÇOK MEMNUN OLURUZ”
PKK’nın 1-2 güne silah bırakılmasının gündemde olduğuna ve Abdullah Öcalan’ın seçim öncesinde ev hapsine çıkacağına dair gelen soruya ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Silah bırakılırsa çok memnun oluruz. Öcalan’ın ev hapsine çıkacağına dair bize ulaşan bir şey yok” diye cevapladı.

“BIÇAKLANAN KADINI ZİYARET ETTİ”
Gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde kocası tarafından sokak ortasında defalarca bıçaklanan Ayşe Özdağı’nı tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti.
(İHA)