Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Darbe girişiminden sonra da Avrupa Konseyi demokrasinin, Türk halkının yanında ve demokratik seçimlerle işbaşına gelmiş Cumhurbaşkanı ve hükümetin yanında yer almıştır. Avrupa Konseyi düşüncelerini, varsa endişelerini her zaman samimi bir ortamda bizimle paylaşmıştır" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Pedro Agramunt, yaptıkları görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Avrupa Konseyi ile Türkiye arasındaki ilişkiler hem Avrnupa Konseyi’ne, özellikle Türkiye’de demokrasinin gelişmesine büyük katkısı olmuştur. Hiçbir zaman Avrupa Konseyi’ne yönelik sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüzü gözardı etmedik, her zaman yakın işbirliği içinde olduk. Avrupa Konseyi’nin raporları yapıcı eleştirilerini ve değerlendirmelerini, tavsiyelerini her zaman dikkate aldık. Reform sürecinde her zaman önemli bir rol olmuştur. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin aldığı karar ve tavsiyelerini de her zaman dikkate aldık. Darbe girişiminden sonra da Avrupa Konseyi demokrasinin, Türk halkının yanında ve demokratik seçimlerle işbaşına gelmiş Cumhurbaşkanı ve hükümetin yanında yer almıştır. Avrupa Konseyi düşüncelerini, varsa endişelerini her zaman samimi bir ortamda bizimle paylaşmıştır. Avrupa Konseyi ile olağanüstü hal döneminde şeffaflık adına işbirliğini sürdürme irademizi bir kere daha ortaya koyduk. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi de aynı şekilde sergilediği tutumla demokrasinin ev sahibi olduğunu bir kere daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.
Agramunt ise, Bakan Çavuşoğlu ile yaptıkları toplantının verimli geçtiğini ifade ederek, Avrupa Konseyi üyesi olarak Türkiye’yi görmekten çok mutlu olduklarını, önümüzdeki günlerde de işbirliğine devam edeceklerini ve bu işbirliğinin iki taraf için de çok faydalı olacağını belirtti.
(İHA)