Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, darbenin siyasi ayağının da aydınlatılması gerektiğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, parti binasında İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Son günlerde terör saldırılarının arttığını ve her geçen gün şehit haberlerinin geldiğini ifade eden Ağbaba, “Dün Sayın Başbakan Doğu ve Güneydoğu’yla ilgili çeşitli açıklamalar ve vaatlerde bulundu. Başbakan vaatlerde bulunurken art arda şehit haberlerini almaya devam ettik. Dün 27 şehidimiz bugün Çukurca’da 2 şehidimiz daha var. Şehit haberleri artık bizim için sıradanlaşmış, şehit haberleri artık gazetelerde üçüncü sayfalarında bile yer bulamıyor” ifadelerini kullandı.
Ağbaba, darbenin mutlaka siyasi ayağının da aydınlatılması gerektiğini belirterek, "Darbeye destek veren doktor var, öğretmen var, işadamı var, hakim var, din adamı var. Olmayan siyasetçi. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bu işin temel ayağı siyasetçi. Mutlaka siyasi ayağı da araştırılmalıdır" diye konuştu.
(İHA)