Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’yu makamında ziyaret etti.
Selahattin Demirtaş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni (TGC) ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Demirtaş’a, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in, Şırnak’ta etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubunun cesedinin sürüklenmesine ilişkin yaptığı açıklama soruldu. Soruya ilişkin, inanç önderlerinden, bu konuyla ilgili görüşlerini zaten beklediklerini söyleyen Demirtaş, “Özellikle toplumda kamuoyunun bağrını yaralayan olaylarla ilgili savcılardan hukuki konuda soruşturma beklemek nasıl hakkımızsa toplumun dini önderlerinden, inanç önderlerinden de temsil ettikleri inancın esasına uygun yaklaşımlar beklemek bizim hakkımızdır. Bunu sadece İslam toplumunun dini temsilcileri açısından söylemiyorum. Türkiye toplumu sadece Müslümanlardan ibaret değil. Ülkemizde Hristiyanlar da yaşıyor, ülkemizde Ezidiler de yaşıyor, Yahudiler de yaşıyor” dedi.

“DİYANET İŞLERİ, ‘İNANÇ İŞLERİ KOORDİNASYON MERKEZİ’ OLARAK DÜZENLENMELİ”
Diyanet İşleri’nin, İnanç İşleri Koordinasyon Merkezi olarak düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı’nın şahsıyla bir problemlerinin olmadığını belirtti. Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti:
“Diyanet İşleri Başkanlığı, İnanç İşleri Koordinasyon Merkezi olarak düzenlenmeli ve bütün dinlere eşit hizmet sunmalı. Politik bir merkez olmaktan çıkmalı şeklinde eleştirilerimiz vardı. Şahıslarla ilgili bir problemimiz yok. Bütün bu inanç toplumlarının önderleri dinlerin özü ve esası olan hakkaniyet, barış, kardeşlik mesajlarını çok sık vermeliler. İşleri budur. Şimdi bir cenazeye bir yerde işkence yapılırken dini liderlerin sessiz kalması düşünülemez. Bu konuda çok daha ciddi uyarıcı refleksler vermeleri lazım. Mesajlar vermeleri lazım. Bizim Sayın Diyanet İşleri Başkanı’nın şahsına dair bir projemiz bir teklifimiz yoktur. Kurumun işleyişiyle ilgili bizim partimizin önerileri vardır.”
(İHA)