Üstelik bu durum, harcamalarınızı azaltmak veya ihtiyaçlarınızdan feragat etmek anlamına da gelmiyor.

Yalnızca gündelik alışkanlıklarınızı gözden geçirmek ve maddi kaynaklarınızı, mevcut ekonomi şartları altında doğru yönetmek, belki de o hayalini kurduğunuz yaşam kalitesine kavuşmayı sağlayacaktır.

Özel Günlerde Hediye Tercihi

Alışveriş merkezleri başta olmak üzere, marketler de; hafta sonlarında, özel günlerde ve sezon sonlarında indirim uygulaması yaparlar.

Özellikle ev eşyası, kozmetik ve giyim alışverişleriniz için özel gün indirimlerini takip ederek yıl içerisinde büyük bir tasarruf sağlayabilirsiniz. Fakat size daha tasarruflu bir önerimiz var! Döviz kurlarını takip ederek, yurtdışından alışveriş yapmanız, mevcut bütçenize fayda sağlayacaktır.

Bütçemizin büyük bir kısmını harcadığımız kişisel ihtiyaçlarımızın neredeyse çoğu yurtdışından ithal edilmektedir. Türkiye’de bulunan distribütörler de üzerine kar yüzdeliklerini ekleyince, maalesef bir çok ürün oldukça pahalı fiyata satılmaktadır.

Sizin yapmanız gereken şey, dolar ve euro kurlarını takip etmek, ve alacağınız ürünü yurtdışından sipariş etmektir.

İhtiyacınız Olmayan Şeyleri Satılığa Çıkartın

Evinizde sadeleşmek, diğer bir deyişle minimal yaşamak, hem bütçemize katkı sağlayacak, hem de gereksiz kalabalıktan kurtulmamıza olanak verecektir.

İhtiyacınız olmayan bütün eşyalarınızı satabilir, elde ettiğiniz gelir ile altın veya döviz kurları ile ilgili fikirler baz alınarak döviz satın alabilirsiniz.

Tabi alım yapmadan önce günlük alış ve satış kurlarını takip etmekte büyük fayda olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz. Yatırımızı Değerlendirin Halk dilindeki tabir ile “yastık altı” olan tüm yatırımınızı gün yüzüne çıkarma vakti geldi de geçiyor bile.

Piyasa da yüzlerce araştırmanızı bekleyen yatırım olanakları mevcut. Bunlardan en güvenilir olanı tabii ki döviz. Türk Lirası olarak kenarda beklettiğiniz yatırımınız, dolar ve euro olarak değer kazanabilir.

Bu tabii ki bir yatırım tavsiyesi değildir fakat, günümüzde bir çok şirketin sermayesini bu şekilde katladığı kaçınılmaz bir gerçektir. Üstelik ihtiyacınız olan tek şey bilgisayar! TCMB üzerinden günlük döviz hesaplama ve euro gibi sürekli işlem gören hacmi yüksek birimlerin alış ve satış kurlarını inceleyerek, alım – satım yapabilir, bu sayede yastık altında tuttuğunuz yatırımlarınızı değerlendirebilirsiniz.