1 Kasım seçimi sonrası CHP içinde başlayan genel başkan değişikliği istekleri sonrasında Ege Bölgesi CHP Milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaptı ve Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi.
İzmir’den 12 olmak üzere Ege Bölgesinde CHP’li 24 milletvekili bildiri imzalayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirtti. 1 Kasım seçimleri sonrasında Genel Başkanlık için Muharrem İnce, Mustafa Balbay ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın talip olmasından sonra bölünme yaşayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na İzmir’den destek çıktı. Sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Halkımız son milletvekili seçimlerinde bunalım ve kaos çekincesiyle, 6 ay önce cezalandırdığı AK Parti’yi, 1 Kasım seçimlerinde iktidar yapmıştır. Ancak karşısında ana muhalefet olarak partimizi koymuştur. Diğer partiler önemli kayıplara uğrarken partimiz az da olsa, oyunu arttırarak yerini korumayı başarmıştır" diye konuştu.
Önümüzdeki dönem AK Parti’nin, ülkemiz için hayati önemi olan iç ve dış sorunlar karşısında yanlış politikalarına en güçlü direnç noktasının CHP olacağını anlatan Bayır, şunları söyledi:
"Seçimlerin hemen ardından, daha birinci gün başlayan genel başkan değişikliği isteklerini, hele eski delege yeni delege tartışmalarını gereksiz buluyoruz. Bu anlamda, devam eden kongreler süreci tamamlanmalıdır. Partimizin kurultay delegeleri, gereksinim olduğunda, hangi dönemde seçildiklerine bakmazsınız gereğini yapacak sağduyuya sahiptir. Önümüzdeki dönemde bize düşen görev yılmadan, bıkmadan doğruları halka anlatmaktır. Önümüzdeki olağan kurultayımızın görevi, varsa eksik kalmış politikaları gözden geçirerek belirlemek, bu görevi yapacak ve örgütü canlı tutacak, daha dinamik genel merkez kadrolarını belirlemek olacaktır.”
İzmir’den Mustafa Balbay’ın genel başkanlığa aday olduğunun hatırlatılması üzerine Bayır, “CHP demokratik bir parti. Herkes aday olabilir” dedi.
(İHA)