Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Samsun’u ziyaret etti. Esnaf ziyareti yapıp vatandaşlarla selamlaşan İhsanoğlu, kendisine destek istedi.
Cumhurbaşkanlığı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, bugün havayolu ise samsun Çarşamba Havaalanı’na geldi. MHP ve CHP’liler tarafından karşılanan İhsanoğlu, daha sonra otobüsle Samsun Büyükşehir Belediye Binası yanına gelip burada Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Mecidiye Çarşısı’nda esnaf ziyaretlerinden bulundu.
Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ve partililer eşlik etti. Esnaf ve vatandaşlarla selamlaşan İhsanoğlu, kendisine destek istedi. Yabancı yayın kuruluşlarının Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Samsun ziyaretine büyük ilgi göstermeleri dikkat çekti.
Eşi ile birlikte çay ocaklarını ziyarette çay içen İhsanoğlu’na bir genç bazı sıkıntılarını iletti. Bu sırada bir vatandaş da söz konusu gence tepki gösterdi. Genci dinleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra otele geçti.
(İHA)