11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Maliye Bakanı Unakıtan’ın ekonominin rayına oturmasında, dışarıdan ve içeriden gelecek bütün şoklara karşı hazır olmasında çok hakkı olduğunu söyledi.
Dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan için Süleymaniye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Unakıtan’ın ailesinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Unakıtan’ın naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verildi.
Cenaze törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kemal Unakıtan’ın ailesine başsağlığı dileyerek, "Değerli bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin, önce hastalığı süresi içerisinde sıkıntıları oldu ama mekanı cennet olsun. Benim kurduğum ilk AK Parti hükumetinde kendisini Maliye Bakanı yapmıştık ve 3 dönem maliye bakanı olarak benden sonra devam etti. Türk ekonomisine, rayına oturmasında dışarıdan ve içeriden gelecek bütün şoklara karışı hazır olmasında, bütün sıkıntılara rağmen güçlü durmasında çok emeği geçen, çok hakkı olan, katkısı olan bir arkadaşımızdı. Hem kendisi maliyeciydi. Hem iş hayatında bulunmuştu. Dolayısıyla bu birikimini Maliye Bakanlığı sırasında da en güzel şekilde değerlendirdi. Kendisine rahmet diliyorum" diye konuştu.

"ÇOK ESPRİLİYDİ, EN ZOR, EN CAN SIKICI SORULARA BİLE ESPRİYLE YUMUŞAK ÜSLUPLA CEVAP VERİRDİ"
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise Kemal Unakıtan için, "Kemal ağabey bizim ağabeyimizdi. AK Parti’nin ilk dönemlerinde önemli görevler üstlendi. Maliye Bakanlığı görevini yüklendi. Benim de özel olarak bir ağabey kardeş ilişkimiz vardı. Gerek bilgisiyle, gerek tecrübesiyle piyasadan, reel sektörden gelmiş, hesap uzmanlığı yapmış, maliye bilgisiyle gerçekten çok önemli bakanlık yaptı ve görevi süresince biliyorsunuz Avrupa’nın en başarılı Maliye Bakanı olarak kabul edildi. Çok espriliydi en zor en can sıkıcı sorulara bile espriyle yumuşak üslupla cevap verirdi. Kemal ağabeyin bizim camiyamızda ağabeylik vasfı aslında Maliye Bakanlığından çok daha önce İlim Yayma Cemiyetini sahiplenmesiyle başlamıştı. Şimdi o İlim Yayma Cemiyeti ülkemize çok önemli insanların yetişmesine mekan olmuştur. Kemal ağabey ülkemiz için çok büyük bir kayıptır. Ailesine sabır diliyorum. Milletimizin başısağolsun diyorum" şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Kaynak gazetecilerin, Kemal Unakıtan’ın Süleymaniye Külliyesi’ne defnedilmesiyle ilgili sorusuna, "Kararname alındı. Biliyorsunuz ben aynı zamanda vakıflardan sorumlu Başbakan Yardımcısıyım. Biz teklif ettik Bakanlar Kuruluna. Bakanlar Kurulu dün bu kararı aldı. Bakalar Kurulunun haberi var. Gömülen alan vakıflara ait olan yerlere Vakıflar Genel Müdürlüğünün teklifi üzerine mümkün olabiliyor" dedi.

"ESPRİ YAPABİLEN, YÜZÜ GÜLEBİLEN VE BUNU BÜYÜK BİR ZEKAYLA YAPAN LATİF BİR İNSANDI"
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise taziyelerini şöyle dile getirdi: ,
"Öncelikle Allah’tan rahmet kalanlara başsağlığı dilerim. Kemal bey yalnız bizim arkadaşımız değil Türkiye’nin de arkadaşıydı. Aynı devrede beraber politika öncesi arkadaşlığımız da vardı. Espiri yapabilen yüzü gülebilen ve bunu büyük bir zekayla yapan latif bir insandı. Allah’ın rahmeti onun üzerinde olsun. Tekrar partimize, milletimize başsağlığı dilerim. Özellikle hanımefendiye çocuklarına da sabır dilerim."
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ise, "Hepimizin Kemal ağabeyiydi. Renkli bir kişiliği vardı" dedi.
(İHA)