Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “El-Bab’ın en kritik yeri olan Hastane Tepesi’ni DEAŞ’tan temizledik. En kritik nokta ele geçirildi" dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, "PKK’nın, PYD’nin ve diğer terör örgütlerinin Türkiye’yi çekmek istediği çukura, bugüne kadar düşmedik. Bundan sonra da inanıyorum ki düşmeyeceğiz. Onların getirmek istediği yere gitmeyeceğiz ama Allah’ın izniyle köklerini kurutacağız” dedi.
Bugün bazılarının ’El- Bab’da ne işiniz var?’ dediğini belirten Bakan Işık, “’Bizim sınırımızın ötesinde askerimizi niye tutuyoruz?’ diyorlar. Kilis’e atılan onlarca füze, onlarca havan topunu nereden attılar. Ne yapacaktık daha fazla bekleyecek miydik? El Bab’da operasyonlarımız DEAŞ’ı tamamen temizleyinceye kadar devam edecek" diye konuştu.

"EL-BAB’IN EN KRİTİK YERİNİ DEAŞ’TAN TEMİZLEDİK"
Bakan Işık, kayıp askerlerin DEAŞ’ın elinde olduğu iddiasıyla ilgili olarak, "3 askerimizin DEAŞ’ın elinde olduğuna yönelik bilgimiz var. Ancak bundan öteki tüm yorumlar teyit edilmiş bilgi değildir. Teyit edilmeden de itibar etmemesi gerektiğini söylüyoruz. Bir taraftan terör örgütlerinin Türkiye’yi çekmek istediği tuzaklara karşı hepimiz çok dikkatli olmalıyız, diğer taraftan da birliğimizi ve beraberliğimizi bozacak hiçbir harekete girişmemeliyiz, tevessül etmemeliyiz" şeklinde konuştu.
Sağduyuyu elden bırakmama zamanı olduğunu belirten Bakan Işık, “El-Bab’da askerlerimiz kahramanca mücadele ediyor. Şu anda özgür Suriye ordusuyla birlikte Allah’a hamd olsun El-Bab’ın en kritik yeri olan Hastane Tepesi’ni DEAŞ’tan temizledik. En kritik nokta ele geçirildi. Ama önümüzde yapacak işlerimiz var” dedi.
(İHA)