Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bizim milletimiz, bizim devletimiz güçlü bir devlet. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz" dedi.
Kalkınma Bakanı Elvan, Kurban Bayramı’nın ilk gününde eşi Zeliha Elvan ile birlikte Mersin’e gelerek, vatandaşlarla bayramlaştı. Mersin Kültür Merkezi’nde valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılan Elvan’ı Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ile partililer karşıladı. Karşılamanın ardından Kültür Merkezi Şeref Salonu’na geçen Bakan Elvan, burada protokol üyeleri birlikte kent protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

“HEP BİRLİKTE SİZLERİN DE DESTEĞİYLE BUNLARIN KÖKÜ KAZINACAK”
Bayramlaşmada bir konuşma yapan Bakan Elvan, Mersinliler’in Kurban Bayramı’nı kutlayarak, Mersin’in ortak aklını temsil eden tüm kesimlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Türkiye’nin 2016 yılında önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Elvan, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında milleti, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarıyla Mersin’de dimdik ayakta duran, demokrasi için mücadele eden tüm Mersinlileri kutladı. “O karanlık akşamı sizler 16 Temmuz sabahı aydınlık bir sabaha çevirdiniz. Türkiye’nin önünü açacak olan bir süreci başlattınız” diyen Elvan, Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasından çok çektiğini vurguladı. Hep birlikte halkın da desteğiyle bunların kökünün kazınacağının altını çizen Elvan, “Adalet içerisinde, hukuk içerisinde gereken neyse yapılacak ve bu terör belasından kurtulacağız. Tabi ki sadece FETÖ değil, bunun dışında da bölücü terör örgütü PKK’nın, DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik, milletimize yönelik hain saldırıları söz konusu” diye konuştu.

“MİLLETİMİZ VE DEVLETİMİZ GÜÇLÜ, 3-5 ÇAPULCUYA PABUÇ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
Van’da bayramın ilk gününde bombalı araçla yapılan saldırıya tepki gösteren Elvan, “Bunlar ne bayram biliyorlar, ne seyran. Bugün Van ilimizde valilik binası ile il teşkilatımız arasındaki bir bölgede yine bu hainler, bu teröristler saldırıda bulundular. Bu hainlere karşı elbette gereken cevap veriliyor, verilmeye de devam edecek. Ama bizim milletimiz, bizim devletimiz güçlü bir devlet. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Bunların hakkından çok rahat bir şekilde geliyoruz ve inşallah bu bölücü terör örgütünün de, DAEŞ’in de kökünü bir bütün olarak kazıyacağız. Tek bir kişi dahi bırakmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YUVASI HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞAN BU PİSLİKLERDEN TEMİZLEMİŞ OLACAĞIZ”
Hükümet tarafından 28 belediye başkanının terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle görevlerinden alınmalarına ve yerlerine kayyum atanmasına da değinen Elvan, o belediyeleri terör örgütünün yuvası haline getirmeye çalışanları ‘pislikler olarak niteledi. Elvan, bugün hükümetin ve devletin girişimiyle artık bir kayyum vasıtasıyla belediyelerin yönetileceğini dile getirerek, “Belediyenin araçlarını kullanacaksın, belediyenin tüm lojistik alandaki desteğini vereceksin, arkasından kalkıp demokrasiden bahsedeceksin. Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın” dedi.
Demokrasi dersi verilecekse 15 Temmuz akşamı Türk milletinin tüm dünyaya hem içeride hem dışarıda demokrasi dersini verdiğini vurgulayan Bakan Elvan, “Bizim ders almaya ihtiyacımız yok. Eğer onların ders almaya ihtiyaçları varsa biz onlara gereken dersi de veririz. Kim olursa olsun ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışanlara, bizim üniter yapımızı zayıflatmaya çalışanlara karşı her türlü mücadeleyi, her türlü savaşı veriyoruz ve bundan sonraki süreçte de vereceğiz. Şimdi o yiğit askerlerimiz, yiğit polislerimiz hem ülke içerisinde hem sınırımızda hem de Suriye içerisinde vatanımızın birliği, bütünlüğü için, ülkemizin bu tür terör örgütlerinin girişimlerine karşı korunması için gereken mücadeleyi yapıyorlar. O kardeşlerimin de bayramlarını kutluyorum. O kardeşlerimizin teröristleri yok edinceye kadar azimle mücadele edeceklerini biliyoruz" şeklinde konuştu.

“BİZİM YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ’NÜ İNŞA ETMEMİZDEN RAHATSIZ OLANLARLA BİZİM CERABLUS’A GİRMEMİZDEN RAHATSIZ OLANLAR AYNI YERDEN BESLENİYORLAR”
Türkiye’nin bugüne kadar hiç vesayet altında yaşamamış, hep özgür olmuş bir ülke olduğuna dikkat çeken Elvan, şunları söyledi:
“Bizim ülkemize, milletimize karşı nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Onların ülkemizi bir anlamda yok etmeye, bölmeye çalışmalarını veya ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına ket vurmaya çalışanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Bizim Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü inşa etmemizden rahatsız olanlarla bizim Cerablus’a girmemizden rahatsız olanlar aynı yerden besleniyorlar. Ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini, büyümesini istemiyorlar, rahatsızlık duyuyorlar. ‘Bu kadar terör hadisesi, darbe girişimi, Suriye’ye girdiler, bunlara rağmen Türkiye nasıl böyle büyüyor’ diye kaygı duyuyorlar. Onlar isteseler de istemeseler de Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Bizim kararlılığımı hiç kimse engelleyemeyecektir. Bu kadar net söylüyorum. Kim olursa olsun, ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin hiç önemi yok, bu millet 15 Temmuz akşamı tüm dünyaya demokrasiye olan bağlılığını, ülkeye olan aşkını göstermiştir.”
Bakan Elvan, bayramlaşma programının ardından önceki gece yaşamını yitiren Mersin’in eski belediye başkanlarından Kaya Mutlu’nun Kültür Merkezi yanındaki evine geçerek, taziye ziyaretinde bulundu. Elvan ve eşi ile protokol üyelerini burada Kaya Mutlu’nun yeğeni CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar karşıladı. Elvan ve beraberindekiler, Mutlu’nun evinde bir süre kalarak, başsağlığı dileklerini ilettiler.
(İHA)