Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY yurtlarına el konulduğunu belirterek, "Bizim envanterimize giren 15 ile 18 bin civarında bizim kullanma imkanımız olan, kapasitemize dahil olan yurtlar oldu. Onları hazırlıyoruz” dedi.
Tunceli ile Samsun arasında kurulan kardeşlik köprüsü kapsamında ilde incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç’a ziyaretine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile partililer eşlik etti. Vali Osman Kaymak ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bakan Kılıç, daha sonra özel bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı. Vali Kaymak’ın kente dair genel bilgiler vermesinin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kurulan kardeşlik köprüsünün önemli olduğuna vurgu yaparak, katkı sunanlara teşekkür etti.
Toplantıda konuşan Bakan Kılıç ise, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kapasitesine değinerek, "Kredi ve Yurtlar Kurumu tarihinin en büyük kapasitesine ulaşmış durumda. 525 bin yatak kapasitesine ulaştı. Bu iki, iki buçuk sene önce 280 bindi. Önümüzdeki yıl bu rakam 650 bini bulacak ve yatırımlarımız devam edecek. Dolayısıyla karşılama oranında yüzde 55’i geçmiş bir kurum noktasına geldik" dedi.

“FETÖ’nün yurtlarına el konuldu”
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY yurtlarına el konulduğunu ifade eden Kılıç, "15 Temmuz gecesinden sonra tüm yurtlarına, okullarına ve varlıklarına el konuldu. Bizim envanterimize giren 15 ile 18 bin civarında bizim kullanma imkanımız olan kapasitemize dahil olan yurtlar oldu. Onları hazırlıyoruz. Bu örgütün yüksek öğrenim noktasındaki yurt yapısı noktasındaki bütün kabiliyeti çökmüştür. Gençlerimize bu anlamda bu olumsuz düşüncelerini, milletimize, devletimize, hükümetimize ve cumhurbaşkanımıza karşı olan zehirlerini akıtma imkanları kalmamıştır" diye konuştu.

“Terörün iyisi kötüsü yoktur”
Terör olaylarına da değinen Bakan Kılıç, "Terörün hiçbir şekilde iyisi kötüsü yoktur. Terör terördür. PKK terörü de terördür. DAİŞ terörü de El Nusra, PYD, YPG terörü de terördür. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kast edenlerin hepsiyle mücadele vermek bizim boynumuzun borcudur. Ülkemizi bölmeye hiçbir zaman güçleri yetmeyecek. Ne etnik anlamda, ne inanç anlamında ne başka bir anlamdaki bölücü girişimleri asla ve asla başarılı olamayacaktır" şeklinde konuştu.

Sınır ötesi operasyon
Türkiye’nin Cerablus’a ilişkin sınır ötesi operasyonunun uluslararası hukuka dayandığını kaydeden Bakan Kılıç, "Aynı zamanda sınır güvenliğimiz yani vatandaşlarımızın güvenliği için bizim bunu yapmamız gerekir. Sınır ötesinde de Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak noktasındaki amacımız gerçekleştirilecektir. Kime karşı? DAİŞ’e, PKK’nın uzantısı PYD, YPG, El Nusra’ya karşı bunların hepsine karşı Özgür Suriye Ordusu’yla mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz: "Kurban Bayramı’ndan sonra Tuncelilileri Samsun’da misafir edeceğiz"
Öte yandan, Samsun ile Tunceli arasında kurulan kardeşlik köprüsü kapsamında Tunceli’ye gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz İHA’ya özel açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, "Tunceli’ye sıkça geliyoruz. Ramazan’da iki kez geldik. Bu defa tekrar görevlendirildik. Burada temaslar yapıyoruz. Halkla temaslar yapıyoruz. Partimizi ziyaret ediyoruz, valiliğimizi ziyaret ediyoruz. Cemevlerini ziyaret ediyoruz. Dedelerle tanıştık. Dostluklar, arkadaşlıklar kurduk. Tunceli’yle münasebetlerimiz var. Atakum Belediyemiz Çemişgezek ile İlkadım Belediyemiz Pertek’le kardeş oldu. Onlar Ramazan’da oralarda iftarlar verdiler. Bizler de bu defa il başkanımızla, il yönetim kurulu üyeleri, bazı ilçe belediye başkanlarımızla buraya geldik. Son derce sıcak, son derece insani münasebetler kurduk. Bunların küçük karşılıklı yardım boyutları da oluyor. 100 çocuğumuzu bayram hediyesiyle sevindirdik. Bundan önce de karşılıklı kardeşlik köprüsü gereği uygulamalar yapıyoruz. Son derece sempatik insani bir hava içerisindeyiz. Üç keredir geliyoruz. Artık sizi Samsun’a bekliyoruz dedik. Kurban Bayramı’ndan sonra 50-60-100 kişilik grupla gelecekler biz de onları Samsun’da misafir edeceğiz."
Bakan Kılıç, konuşmasının ardından beraberindekilerle esnaf ve vatandaşları ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.
(İHA)