Erbakan Vakfı Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, "Yıllar sonra FETÖ örgütünün Siyonizm’in çocuğu olduğu yeni anlaşıldı" dedi. Erbakan, Necmettin Erbakan’ın cemaat ile aralarına mesafe koyduğunu söyledi.
Erbakan, Erzurum’da katıldığı vakıf açılışının ardından Erzurum’un ulusal televizyonu Kardelen TV’de programa katıldı. Ayhan Türkez ve Esad Bindesen’in hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programında konuşan Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ın 15 Temmuz’dan sonra referans alındığını dile getirdi. 15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren Erbakan, "Türkiye büyük bir badire atlattı. 15 Temmuz hadisesini Allah bir daha göstermesin. Allah fırsat vermesin diye dua ediyoruz. Şehit düşen vatan evlatlarına da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye’nin kısa zamanda, kısa yoldan Suriye ve Irak haline dönmesi için yapılan bir operasyon. Dış güçlerin yaptığı çok açık. Çünkü bu yapının başındaki zatın da sahip olduğu özelliklere baktığınız zaman böyle bir organizasyonu yapması, işi bu noktaya getirmesi mümkün değil. Bir diğer ispatı da; operasyondan 15 Temmuz gecesi yapılan kalkışmadan sonra dış güçlerin, batılı ülkelerin tutumları, tavırları. Yani bir tanesi bile kalkıp kınamıyor. Yani kınamaktan bile imtina ediyorlar böyle bir olayı. Avrupa ile ilgili samimiyetsiz, ikiyüzlü, çifte standartçı tavır derken aslında bunu da ilave etmek lazım" diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE DE 15 TEMMUZ OLAYINA ADETA DESTEK OLDULAR"
Amerika’nın girdiği yerlerde demokrasinin ortadan kaldırıldığını söyleyen Erbakan, "Türkiye’de de aynı şeyi yapmak istediler ve başaramadılar" dedi. Erbakan, "Afganista’a, Irak’a ’buralarda demokrasi yok, burayı demokratikleştirmemiz lazım, insanları özgürleştirmemiz lazım’ diye milyarlarca dolar harcayıp savaş yapan, operasyon yapan adamlar; Mısır’daki darbeye gelince, Türkiye’deki 15 Temmuz olayına gelince ne bireysel özgürlük kalıyor ne demokrasi kalıyor, ne milletin iradesi kalıyor. Ya siz hani bu kadar demokrasi aşığıydınız? Irak’a, Afganistan’a, Libya’ya demokrasi götürmek için bu operasyonları yapıyoruz, demokrasi bizim olmazsa olmazımız diyordunuz. Halkın iradesinin tecelli etmesi gerekir diyordunuz. Şimdi Mısır’da böyle bir haksız, hain bir darbe yapıldı. Tam tersine destek oluyorlar, bırakın kınamayı. Türkiye’de de 15 Temmuz olayına adeta destek oldular. Hatta Amerikan ordusundan bir generalin 15 Temmuz’dan bir 10 gün sonra açıklaması var. Neredeyse adam oturup ağlayacak bu darbe girişimi başarısız oldu diye. Bizim bütün diyor beraber çalıştığımız askerleri içeri tıkıyorsunuz, bu insan haklarına aykırıdır şöyledir, böyledir. Onların yaptığı katliamın insan haklarıyla ne ilişkisi olduğunu söylemiyor, arkasından yapılan tutuklamalara bunu söylüyor. Dolayısıyla işte Avrupa ve Amerika’nın gerçek yüzü, iki yüzlülüğü ve samimi olmadıklarının bir diğer ispatı. Erbakan Vakfı’mızın açılışında da söyledim. Çok doğal dış güçlerin böyle bir yol izlemesi. Türkiye’ye gelseler, deseler ki ’evlatlarınızı bizim okullarımıza gönderin biz CIA olarak burada okullar kuruyoruz, dershaneler kuruyoruz; sizin çocukları da yetiştirelim ileride bizim operasyonlarımızda kullanacağız’ deseler bunları Türkiye’de insanlar linç eder, bir kaşık suda boğar. Bu durum, bu gerçek ortada olduğu için efendim bakın çocuklarınızı çok ahlaklı, çok Müslüman bireyler olarak yetiştireceğiz, çok hayırlı evlatlar olacak, biz şöyle Müslümanız böyle ahlaki değerlere sahibiyiz, tüm yeryüzüne yayılmış bir iyilik hareketiyiz maskesi altında çocukları alıp bu noktaya getirdiler" ifadelerini kaydetti.

"BUNLARA KARŞI DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR"
"Bunu rahmetli Erbakan hocamız tabi ferasetiyle, öngörüsüyle 20-30 sene evvel, daha ortada 15 Temmuz-25 Aralık operasyonları yokken o zaman için söylediği belki de yadırgandı" diyen Erbakan, "Bu okullara dershanelere çocuklarınızı gönderirseniz yarın siyonizmin askeri olur deyince birçok insan mana veremedi. Ama 15 Temmuz gecesi olanları gördük aklını hayalini kaybetmiş akla hayale sığmayan bir operasyona kalkıştılar. Bu dış güçlerin operasyonları Türkiye kısa yönden Suriye’ye dönüşsün operasyonu. Bu bir bakıma asker ve polis karşı karşıya gelsin muhafazakar kesim ile gezi olaylarında sokağa dökülen kesim sokakta karşı karşıya getirilsin bir iç savaş çıksın ve ardından bu insanlar gelip biz buraya huzur getireceğiz diye bu topraklara girsin tüm düşünceleri buydu. Nasıl Irak’a sonsuz özgürlük götürüyoruz diyerek Irak’a yerleştikleri gibi Allah göstermesin sevri yeniden canlandırıp önümüze çıkarmaya çalıştılar. Allah fırsat vermedi. Bunlar yine rahat durmadı. Yine dikkatli olunmak gerekiyor. Bunlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Bunların perde arkasında ki fikri dünya siyonizmi. Rahmetli Erbakan Hocamızın 30-40 sene önce söylediği gibi. Bunların planları oyunları ve daha önce ne oyunlar oynadığı gençlerin çok iyi bilmesi ve bundan sonra oynayacağı oyunlara karşı çok dikkatli olmaları gerekiyor" dedi

"ERBAKAN HOCA FETÖ’YE MESAFE KOYDU"
Necmettin Erbakan’ın cemaat ile aralarına mesafe koyduğunu ve onların da Necmettin Erbakan’a mesafeli olduklarını dile getiren Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hiçbir dönemde milli görüşle cemaat bir araya gelmedi. Erbakan Hoca ve FETÖ birbirine mesafeliydi. Şimdi de milli görüş kökeni 15 Temmuz’dan sonra en iyi referans haline geldi. Deniyor ki milli görüş kökeninden geliyorsa örgütle hiçbir bağı yoktur olamaz da. Fırat Kalkanı Operasyonlarında ise biz 6 asır bütün dünyada zulmü ortadan kaldırmış bir büyük cihan devletinin devamı olarak Amerika’nın ve onun arkasında ki siyonizmin çizmiş olduğu oyun içerisinde yer almamız beni tatmin etmiyor ve üzüyor. Suriye ve ırakta bir kaos çıkarıp terör örgütlerine bir yatak hazırladılar. Bizim için bu oyunları bizim kuracağımız ve büyük bir dünya gücü olmak bizim için daha uygundur. Başkalarının hazırladığı planların bir parçası olmak bizim işimiz değil."
(İHA)