Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "IŞİD’i kullanarak, Suriye ve Irak’ı bölüp, parçalara ayırarak orada kukla bir Kürdistan kurmanın peşindeler" dedi.
54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, ’Türkiye ve Dünyada yaşanan son olaylar’ konulu konferans verdi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde Necmettin Erbakan Vakfı Malatya Şubesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Erbakan, "Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak’taki Kürt bölgesinde İslam Parti’nin Genel Başkanı, Kuzey Irak’taki İslami hareketin efsane lideri Şeyh Osman’ın yeğeni olan kardeşimiz, ağabeyimiz beni ziyaret etti. ’Siyonizm boş durmuyor, Kuzey Irak’ta ve Suriye’nin kuzeyinde kendilerinin kuklası olacak bir Kürt devleti kurmak için ellerinden geleni yapıyorlar’ dedi. Sudan’ı resmi olarak ikiye böldüler. Libya bugün resmi olarak olmasa da fiilen ikiye bölünmüş durumda. Irak, resmi olarak üçe bölünmüş durumda. Bugün hedefleri Suriye’nin de üçe bölünerek, parçalanıp, un ufak edilmesidir. 100 sene evvel Osmanlı’yı yıkarken, önce bizi bir defa böldüler ve parçaladılar. Cetvelle çizilmiş suni sınırlar oluşturdular. Bugün 100 sene sonra planın bir diğer adımını uygularken, bizi daha da küçük parçalara, Erbakan hocamızın ifadesinde olduğu gibi ’Siyonizmin kolay yutacağı’ boğazına takılmadan yutabileceği küçük lokmalar haline getirmek için gerekli adımları atmaya devam ediyorlar" dedi.

"EL KAİDE’DEN SONRA YENİ BİR OYUNU SAHNEYE KOYUYORLAR"
Erbakan, El Kaide’nin ardından IŞİD ile yeni bir oyunun sahneye konulduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Yıllar boyunca El Kaide diye bir öcü çıkardılar. Bu El Kaide’yi, içerisinde koydukları kendi ajanları vasıtasıyla istedikleri gibi kullandılar. Ve El Kaide sayesinde kendi işlerine gelen çok sayıda melaneti işediler. Irak’ın işgal edilmesi ve üç parçaya bölünmesi, Afganistan’ın işgal edilmesi, yine arkasından Amerika ve Avrupa’da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin arttırılması gibi sayısız melaneti, El Kaide diye kendi ürettikleri öcü vasıtasıyla gerçekleştirdiler. Bugün şimdi aynı mihraklar, benzer bir oyunu daha sahneye koyuyorlar. Yeni bir El Kaide oluşturuyorlar. Karşımıza IŞİD’i çıkarıyorlar. Şimdi bu yeni çıkarttıkları IŞİD vasıtasıyla kim bilim hangi melaneti işlemenin peşindeler?"

"BÜYÜK İSRAİL HEDEFİNE ULAŞMAK İSTİYORLAR"
İsrail’in büyük İsrail hedefine ulaşmak için çalıştığını iddia eden Erbakan, "İsrail’in, dünya siyonizminin Kürt kardeşlerimizin huzur, barış, refah içerisinde yaşayacakları bir bağımsız devlete sahip olmaları gibi bir hedefi olabilir mi? Samimi olarak sadece iyi niyetle bunu düşünüyor olabilirler mi? Elbette ki hayır. Onların asıl hedefi, önce istedikleri gibi kullanabilecekleri kukla bir Kürdistan’ın orada kurulması; bu Kürdistan’a, Türkiye’nin Güneydoğusu’nun, Suriye’nin kuzeyinin ve Irak’ın kuzeyinin katılması, arkasından da nihai hedefleri olan büyük İsrail hedefine ulaşmalarıdır. Dolayısıyla bugün IŞİD’i kullanarak, Suriye ve Irak’ı bölüp, parçalara ayırarak orada kukla bir Kürdistan kurmanın peşindedirler. PYD’ye ve oradaki peşmergelere ağır silahlar verip, tank kullanma eğitimleri vererek, burada büyük İsrail yolunda gerekli gördükleri bir adım olan kukla Kürdistan’ı kurmak istiyorlar. Buna ilave olarak Türkiye’de de bunun için gerekli düzenlemeleri yaptırmak istemektedirler" diye konuştu.
(İHA)