Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, vakfın Samsun şubesinin düzenlediği iftar programına katıldı.
Anakent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Atınöz, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Genel Sekreteri Mehmet Gedik, Türkiye Gençlik ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okutan ve vakıf üyeleri katıldı.
Açılan iftarın ardından konuşan Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Samsun Şube Başkanı Suat Zor, “Vakıf İslam medeniyetlerin kilit noktalarından bir tanesidir. İlk Vakfı da peygamber efendimizin kendisi kurdurmuştur. Biz bu vakıf ile ilk önce insanı kendisi ile barıştıracağız. Önce insanı doğa ile barıştıracağız. Önce insanı yaratanı ile barıştıracağız. İnsan kendine geldiğinde Allah’a kulluk edecektir. En önemli görevimizde bu olacaktır” dedi.
Dünyanın dört tarafındaki Müslümanlara ve insanlara yapılan zulümler sonucu iftar ve bayramlarını huzur içinde yaşayamadıklarını belirten Fatih Erbakan, “Tam iftarımızı yapacağımız sırada televizyondaki haberlerdeki dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimizin çektiği perişanlıklar ve zulümleri gösteriyor. Bunları gördüğümüz zaman ağız tadı ile iftar yapasımız gelmiyor. Şu bir haftanın içerisinde 400’e yakın masum, sivil Filistinli kardeşimiz İsrail saldırılarında hayatını kaybetti. Bunların dörte biri 8 -10 yaşın altındaki minicik yavrulardan oluşuyor. Bizim Türkiye Cumhuriyeti olarak en fazla yapabildiğimiz zalimlere lanet mitingi düzenlemek, geceleri Kur’an okumak, dua etmek, Cenabı Allah’tan oradaki kardeşlerimizi kurtarması için yakarışta bulunmaktır. Birde bunların haricinde Gazze’deki ve Filistin’deki kardeşlerimize İsrail’in izin verdiği kadar gıda maddesi ve erzak maddesi yapabilmektir. İslam alemi olarak, hele hele altı asır insanlığa saadet sağlamış, insanlığa nizam vermiş Osmanlı Devleti gibi bir cihan devletinin torunları ve devamı olan bizler gerçekten de çok üzücü ve aciz bir haldeyiz. Geçen 2 sene evvel Gazze’deki kardeşlerimiz için millet olarak 70 milyon memleket evladı 140 milyon lira yardım topladık. Bu parayı kamyonet kasasında Gazze’ye götürüp elden vermeniz mümkün değil. Bu parayı bir banka şubesine koyacaksınız. Bu bankadan Gazze’deki banka şubesine EFT yapılacak, oradaki kardeşlerimiz bunu çekip kullanacak. Bugün dünyanın hiçbir yerinde ABD’deki dünya siyonizmin bankası olan Federal Ekspres’in haberi ve izni olmadan 10 bin doların üzerindeki bir parayı bir yerden başka bir yere göndermeniz mümkün değil. Dolayısıyla 10 bin doların üzerindeki bir meblayı Müslüman bir kardeşinize göndermek istediğiniz zaman önce FED’in bilgisayarın ekranına düşüyor. Ondan sonra bu transfer ABD’nin üzerinden gerçekleşiyor. Bu 140 milyon lira para Siyonist İsrail devleti bu yardımın Gazze’ye ulaştırılmasını istemediği ve ayak direttiği için para aylarca Ankara’daki şubede bekledi. Fakat bu parayı oraya ulaştıramadık” diye konuştu.
(İHA)