CHP Trabzon Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Üyesi Ahmet Kaya  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon mitinginde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak ‘’Şimdi bir Trabzonlu arkadaşımız oradan (İstanbul) aday olmuş, Trabzon’u istismar etmek istiyor. Sen Trabzon’u istismar edemezsin. Benim Trabzonlu hemşehrilerim sana prim vermez’’ açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'da yaptığı konuşmayı değerlendiren Kaya "Erdoğan'ı İstanbul'u kaybetme korkusu sarmıştır" dedi.

Kaya yaptığı açıklmada şu ifadeleri kullandı.

"AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon mitinginde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak ‘’Şimdi bir Trabzonlu arkadaşımız oradan (İstanbul) aday olmuş, Trabzon’u istismar etmek istiyor. Sen Trabzon’u istismar edemezsin. Benim Trabzonlu hemşehrilerim sana prim vermez’’ sözleri sarf etmiştir.

Bu talihsiz sözleri üzülerek dinledik, yakışıksız bulduk.

Bu sözleri söyleyen kişi bir genel başkan değil, aynı zamanda bütün milletin birliğini temsil eden bir Cumhurbaşkanı sıfatı da var.

Sayın Erdoğan nereden çıkarıyor İmamoğlu’nun Trabzon’u istismar ettiğini?

İmamoğlu hangi istismarda bulunmuş acaba?

Ayıptır!

Asıl istismar, her gelişinde "Trabzon’a şu kadar on katrilyonlarca yatırım yaptık" deyip, Trabzonlunun gözünün içine baka baka doğruları söylememek, çarpıtmaktır.

Trabzon'u sürekli hayal projelerle oyalamaktır.

Asıl istismar, Trabzonspor’un anasının ak sütü gibi hak ettiği şampiyonluğun çalınmasında rol oynayıp Trabzon Atatürk Meydanı’nda bordo mavi kaşkol takmaktır.

Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin en büyük kentine, dünyanın en önemli metropollerinden birine başkan adayı olarak hepimizi gururlandırmış bir Trabzon evladıdır.

Hiçbir zaman doğup büyüdüğü atasının, ana-babasının topraklarını unutmamış, Beylikdüzü Belediye Başkanı iken de hiçbir ayrın yapmadan Trabzonlulara, Trabzon’un belediyelerine, Trabzon etkinliklerine cömertçe destekler vermiştir.

Sayın Erdoğan anlaşılıyor ki Trabzonluları hala tanıyamamıştır.

Trabzonlular, Karadenizliler Ekrem İmamoğlu'nu daha şimdiden bağrına basmıştır.

Sayın Erdoğan’ı İstanbul’u kaybetme korkusu sarmıştır. Bulunduğu makamlara uygun olmayan bu yaklaşımı bundan kaynaklanmaktadır.

Korkunun ecele faydası yoktur. İstanbul’u, mert, sevecen, kucaklayıcı, genç, dinamik bir Trabzonlu kardeşimiz yönetecektir.

Sayın Erdoğan'ın,

Ekrem İmamoğlu’nu memleketinde kötülemek yerine, bir cumhurbaşkanı olarak birlikte çalışmaya kendini hazırlaması, ülke çıkarlarımız ve demokrasimiz için çok daha iyi olacaktır."