Yükseköğretim kurumlarının Sağlık Meslek ve Yüksekokullarında yer alan anestezi teknikeri hastanelerde doktor ya da hekime yardım eden ve hekimin verdiği görevleri tıbbi yöntemlere göre uygulayan meslek erbaplarıdır.

Anestezi Teknikeri Görevleri

∙        Anestezide kullanılan cihaz ve ekipmanları kontrol etmek ve anestezi uygulamasına hazırlar.

∙        Gerekli gaz bağlantılarının doğru şekilde olup olmadığını, oksijen, azot protoksit, tüplerinin doluluk oranlarını ve bağlantılarını kontrol eder.

∙        Uygulanacak anestezi yöntemine göre ilaç ve malzemeleri hazırlar.

∙        ç) Anestezi cihazının arızaları, anestezik maddelerle, atestezide kullanılan ekipmanları, ilaç ve malzeme ihtiyacını anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanına erken haber verir.

∙        Anestezi ekipmanlarını ve monitörizasyon için hastayı hazırlar.

∙        Anestezinin güvenli şekilde yapılabilmesi, sürdürülebilmesinde ve sonlandırılmasında anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanına yardım eder.

∙        Anestezi uygulamasında hasta olan kişinin anestezi kayıtlarını tutar.

∙        Anestezi işlemine ait takip bilgileri anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanıyla paylaşır.

∙        ğ) Anestezinin sonlandırılmasından sonra hastanın odasına güvenli bir şekilde gitmesine yardımcı olur.

Anestezi Teknikeri Maaşları

Memur olarak devlette çalışan anestezi teknikerinin maaşı; maaş, sabit ek ödeme, döner sermaye ve nöbet ücretleri toplanarak hesaplanır. İşe yeni başlayan bir anestezi teknisyeninin maaşı yaklaşık olarak 1700+700+(0-700 arasında değişebilir) + nöbet ücreti dahil eklendiğinde hesapladığımız şekilde değişir. Anestezi teknikerlerinin nöbet ücretlerinin saati yaklaşık olarak 11,5 TL‘dir ve aylık 120 saate kadar ödeme yapılır. Anestezi Maaşları çalıştığınız kuruma ve bölgeye göre 200 TL’ye kadar değişiklik gösterebilir.

Anestezi Teknikeri ve Teknisyeni İş İmkanları

Anestezi teknikeri ve teknisyenleri devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde çalışmaktadırlar. Devlet hastanesinde çalışabilmeniz için KPSS’den 80 ve üzeri puan almanız gerekiyor. Özel hastanelerde çalışabilmeniz için zorunlu olmadığı sürece herhangi bir sınava girmenize gerek yok. Hastanelerde anestezi teknisyen ihtiyacı olduğu için iş bulmakta zorlanacağınızı sanmıyorum.

www.devletdairesi.com