Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün İzmir'de yaşanan saldırıyla ilgili olarak, "Büyük bir felaketin önüne geçilmiştir. Çok büyük bir katliam için gelmişlerdi. Büyük bir felaketin önüne geçildi. İdam parlemontaya gelir ve geçmesi halinde bana onay için gelirse ben de bunu onaylarım. Bir katili affetmek devletin hakkı değildir. Ben böyle inanıyorum. İdam TBMM'den geçerse bana onaya gelirse ben bunu onaylarım" dedi. Kendilerince bizi yola getirmeye çalışıyorlar. Mert dayanır namert kaçar. Biz tarihimizin hiçbir döneminde kaçmadık. Bu millet ölürsem şehit kalırsam gaziyim diyerek en güçlü silahlarla üzerine gelen tankları püskürten millettir. Ciğeri beş para etmez teröristlere boyun eğmeyiz. Kan dökenler şunu unutmayın. Onlara bir kez daha yazıklar olsun. Olsun be yaradan vardır sanma ki zalimin ettiği kardır. Mazlumun ahı indirir şahı. Herşeyin bir vakti vardır. Türkiye, bu musibetin üstesinden mutlaka gelecektir. Kendisi de şehadete koşan polisimizi gördünüz değil mi. İnsan büyür beşikte vatanı yaşatmak için. İşte kahramanlar burada. İşte Rabia. Bu ülkede darbecilere kök söktüren Ömer Halisdemirler vardır. Bu ülkede tanklara meydan okuyan kardeşlerim var. Türkiye tarihinin en güçlü devlet millet bütünlüğünü sağlamıştır. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Urfa işgale karşı direnen bir şehrimiz. Şanlı sıfatını alan şehrimizdir. Ve Şanlıurfa olmuştur. Bu ülkede İzmir'deki polisimiz gibi 80 milyon kahraman var. 80 milyon vatandaşımızın bütünlüğünü ciğerinden vuranlar hak ettikleri cezaya çarptırılıyorlar. Şehitlerimiz var canımız yanıyor ama hainlerin inlerine giriyoruz. Tepeliyoruz çok şükür. Devam da edeceğiz. Cerablus'a girdik mi girdik. Elbab'ı kuşattık mı. Kuşattık. Aynı şekilde Kandil ve Güneydoğu'da gayri milli olan kim varsa onları da ezip geçiyoruz. 15 Temmuz'da milletimle iftihar ettiysem şimdi de tüm milletimle iftihar ediyorum. Bu şehir şanlıdır. Hz. İbrahim'in, ve Hz. Eyyüb'ün yaşadığı şehirdir. Hz. İbrahim ateşe atıldığında ne dedi Hasbunallahi ve nimel vekil. Bana Allah kafidir dedi. O ne güzel vekil dedi. Evet. Biz de. Böyle diyoruz. 2023 Türkiye'sine doğru gidiyoruz. Şöyle etrafınıza baktığınızda Arap diyerek Türk diyerek Alevi diyerek şu veya bu kesimden ayrıştırmaya kalkanlara karşıyız. Onun için bu oyunlara gelmeyelim. Rabia'dayız değil mi şu anda. Arap'ıyla Türküyle 80 milyon tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek toprak. Yıldız şehidimizin ta kendisi. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Burada kimse operasyon yaparsa onların yeri malum cehennemdir. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka toprağımız var mı. Yok. Tek vatan tek bayrak, tek millet, tek devlet diyoruz" dedi.

HİÇBİR VATANDAŞ AYRIMCILIK TUZAĞINA DÜŞMEYECEK
Erdoğan, "Hiçbir vatandaşımız ayrımcılık tuzağına düşmeyecek. Biz tezgahı ortaya çıkaran olduk. Bizden çok rahatsız oluyorlar. Yok öyle şey bu işi temizleyene kadar devam edeceğiz. Irkçılığa bizim dinimizde yer yok. Rabbim bizi kavimlere ayırdı birbirimizle kaynaşıp tanışalım diye. Sırf bizi kötü düşürmek için işler çeviriyorlar ama başaramayacaklar. El Bab'ı da, Münbiç'i de terör örgütlerinden temizleyene kadar durmayacağız. Irak'lı ve Suriyeli kardeşlerimizin yeniden huzura kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Demokrasi ile güvenlik hassasiyetlerinin birlikte hareket edileceğini gösterdik. Mesela uluslararası arenada hak hukuk arayacağımızı gösterdik. Bölgedeki diğer toplumlara da örnek oluyoruz. Ekonomik olarak hangi silah kullanılırsa kullanılsın bir millet tamamını da etkisiz hale getirebilir. Bizim milletimiz ekonomik saldırılar karşısında imkanlarını seferber etmiştir. Ekonomik ambargo koydular ama ne yaptı vatandaşlarımız hemen dövizleri Türk Lirası'na çevirdi ve devran değişti. Şaşırdılar. Bu millet nasıl millettir dediler şaşırdılar. Ey benim Şanlıurfalı kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Onun için diyorum ki bu milleti fitne fesatla kimse yok edemez. Elimiz boş dönmedik. Bugün 800 yataklı devlet hastanesinin açılışını yapıyoruz. 200 yataklı hastaneden 800 yataklı model bir hastaneye geçtik. Şanlıurfa'ya hayırlı olsun diyorum. Ama yetmez bu kardeşinizi biliyorsunuz bir hedefi vardı. Önce büyükşehirlerde sonra diğer şehirlerde şehir hastaneleri kuralım dedim. Artık Şanlıurfa'nın sağlık diye bir sorunu olmaz. Biz bu vatanın sevdalısıyız. İş ola hizmete gel. Biz bunu yapıyoruz. Ortaokul binaları açıldı. Bunları bugün burada hizmete alıyoruz. Yatırımları gerçekleştiriyoruz. Bütün bu yatırımların Şanlıurfa'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Belediye Başkanlarımızı ve Başbakanlarımızı tebrik ediyorum. Bu duygularla bir kez daha sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Hepiniz kalın sağlıcakla" diye konuştu.