Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de son çıkan olaylarda gözaltına alınarak yargıya sevk edilenlerin paralel yargı mensuplarınca enteresan gerekçelerle salıverilmeye başlandığını söyledi.
Rize’de bu akşam sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile akşam yemeğinde buluşan Erdoğan, yemek sonrası bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak siyasi partiler nezdinde tarafsız bir konumda olduğunu ifade ederek, “Ama ülkemin ve milletimin çıkarları söz konusu olduğunda, benim safım, benim tarafım gayet nettir, bellidir. Bugüne kadar hep olduğu gibi bundan sonra da ülkemin ve milletimin çıkarları ne gerektiriyorsa, benim tarafım o olacaktır. Eğer bir siyasi parti tabanını sokağa davet ediyorsa, bir siyasi partinin başkan yardımcısı aynı şekilde tweet atmak suretiyle tabanını sokağa davet ediyorsa, yakmaya, yıkmaya çağırıyorsa, buna zemin hazırlıyorsa hiç kimse kusura bakmasın, ben orada tarafsız davranamam. Eğer anamuhalefet partisi Türkiye’nin değil de Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü yapıyorsa, ben orada tarafsız davranamam" dedi.

“BİR KERE DAHA MİLLET İRADESİNİN ALTINDA EZİLİP GİDECEKLERDİR”
Erdoğan, paralel yargının kendilerine gönderilenleri enteresan gerekçelerle salıvermeye başladığına vurgu yaparak, “Çözüm sürecinde örgüte akıl verenler yeniden silahlı saldırı yapın diyorlar şimdi zararı büyütmek için sorumsuzca yayın yapıyorlar. Türkiye’yi kolay lokma sananlar onların nefesini kesecek bir güç olduğunu bilmelidirler” diye konuştu.
“Türkiye’yi dizleri üzerine çöktürmeye çalışanlar bir kere daha millet iradesinin altında ezilip gideceklerdir” diyen Erdoğan, “1960 darbesi öncesi ne yapılmak isteniyorsa, 1980 darbesi öncesi ne yapılmak isteniyorsa bugün aynısı yapılmak isteniyor. Oyun aynı oyun. Bu çok bayat bir senaryo. Milletimiz artık bu tezgaha düşmüyor. Milletimiz artık neyin ne olduğunu görüyor. TBMM’de Salı’dan sonra yeni yasal düzenlemeleri, gerçekleştirerek hükümet idari tedbirleri alarak diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak sokaklarımız bu vandallardan süratle temizleyecektir” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, yemek sonrası Güneysu ilçesindeki evine geçti.
(İHA)