Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sakarya Meydan Muharebesi’nde sergilenen azim ve kararlılık bugün de milletimize rehberlik etmektedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır’ anlayışıyla zafere ulaşan Sakarya Meydan Muharebesi, Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan yolda önemli dönüm noktalarından biridir. Sakarya Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştirmiş, aziz milletimize özgürlük yolunda güç ve umut katmış, uluslararası alanda Meclisimizin itibarını yükseltmiştir. Sakarya Zaferi, askeri ve siyasi sonuçlarıyla nihai zafere uzanan yolu aydınlatan bir meşale olmuştur" dedi.
"Sakarya Meydan Muharebesi’nde sergilenen azim ve kararlılık bugün de milletimize rehberlik etmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımız vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tuttuğunu, gerektiğinde inancı ve istiklali için canı pahasına mücadeleden kaçınmayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle özgürlük ve bağımsızlığımıza, aziz vatanımıza sahip çıkmak için hayatlarını feda etmekten çekinmemiş olan tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."
(İHA)