MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan nerede miting yapıyorsa MHP aynı yerde aynı gün aynı saatte miting yapacak" dedi.
Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlendiği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yemin edip görevine başlayacağı Meclis’teki yemin törenine katılıp katılmayacağının sorulmasına yönelik, "MHP Türk devlet geleneğini ve felsefesi çok iyi bilen bir siyasal kurumdur. Cumhurbaşkanlığının yemin töreninde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olacaktır" cevabını verdi.
"AK Parti’nin mitinglerine karşı miting hazırlığında olduğu iddialarına ilişkin soruya Bahçeli, "Cumhurbaşkanı seçildikten sonra geçmişteki alışkanlığı paralelinde 82 ilde miting yapmayı düşünenin amacı netleştikten sonra MHP, Sayın Erdoğan nerede miting yapıyorsa aynı yerde, aynı gün aynı saatte miting yapacaktır" dedi.
Bahçeli, bir gazetecinin "Meclis’ten PKK’yı yasallaştıran bir kanun geçti. MHP buna destek vermedi. Bunu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacak mısınız?" sorusuna ilişkin ise, "Biraz hukuken inceleme yaparsanız daha doğru olur diye düşünüyorum. 52 milletvekiliyle Anayasa Mahkemesi’ne müracaat mümkün değildir" diye konuştu.
(İHA)