Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili, “Bu tüm çıplaklığı ile ortaya çıkacak. Böyle sıradan atılan bazı adımlarla değil, tüm çıplaklığı ile. Bunları Salı günü çok daha farklı anlatacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy metro hattı açılışında halka hitap ediyor. Üsküdar-Çekmeköy metro hattının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize yönelik saldırıların şiddeti artıyor. En son Cemal Kaşıkçı olayındaki hassasiyetle biz kararlıyız dedik, bunu meydana çıkaracağız dedik. Bu konu ile ilgili çıkarımları inşallah Salı günü grup toplantısında detaylı anlatacağım. Çünkü burada adaleti arıyoruz. Bu tüm çıplaklığı ile ortaya çıkacak. Böyle sıradan atılan bazı adımlarla değil, tüm çıplaklığı ile. 15 kişi buraya niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar bütün detayları ile açıklanmalı. Bunları Salı günü çok daha farklı anlatacağım” ifadelerini kullandı.

MHP’NİN AF TEKLİFİ

Af konusunda da bir kez daha net ifadeler sarf eden Erdoğan, "Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, o ayrı bir konu ama şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle bilinsin" dedi. Cumhurbaşkanı, cezaevlerinde uyuşturucu suçlarından yaklaşık 50 bin kişi olduğunu, tarihe bu kişileri affetmiş bir iktidar olarak geçmek istemediklerini de ekledi.

(İHA)