Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile henüz görüşmediğini ama görüşeceğini, bunun da normal olduğunu belirterek, “Faizlerin daha fazla inmesini, Türkiye’de özellikle yatırım ortamının iyileştirilmesi bakımından faydalı görüyoruz" dedi.
Davos’ta basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki eleştirileri soruldu. Davuroğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile henüz görüşmediğini ama görüşeceğini, bunun da normal olduğunu belirterek, “Faizlerin daha fazla inmesini, Türkiye’de özellikle yatırım ortamının iyileştirilmesi bakımından faydalı görüyoruz. Bu düşme trendinin devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

"FİRE" SPEKÜLASYONU
Başbakan Davutoğlu, Meclis’teki Yüce Divan oylamasında ‘kabul’ oyu kullanan AK Parti’li vekillere yönelik spekülasyonlara da değindi. Oylama için grup kararı almanın yasal olmadığını hatırlatan Davutoğlu, “fire” yakıştırmalarının doğru olmadığını, AK Parti’nin birliğini koruduğunu söyledi.

PARALEL YAPI’NIN OKULLARI
Davutoğlu’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Gittiğimiz ülkelerde, konumlarını anlatmak suretiyle paralel yapının okullarının kapatılmasını söylüyoruz" açıklaması da soruldu. Başbakan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların zaten söz konusu ülkelerde bulunduğunu belirterek, “Yeni çalışmayla bütün bunları bir çerçevede topluyoruz. Aynen Yunus Emre Kültür Merkezleri gibi. Ona benzer bir yapılanma ile bütün okullarımızın bir kültür faaliyeti olması itibariyle, var olanların aynı çatı altında toplanması, yeni okulların açılması suretiyle bu paralel yapının Türkiye’ye zarar verme faaliyetleri dolayısıyla ortaya çıkabilecek boşluğu da ortadan kaldıracak bir yapılanma” dedi.

SOMALİ’DEKİ SALDIRI
Ahmet Davutoğlu’na Somali’deki Türk heyetinin kaldığı otelin karşısında gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili de konuştu. Saldırıda üç Somali vatandaşının öldüğünü belirten Davutoğlu, “Heyetimizin kaldığı otelin karşısında bir saldırı söz konusu. Tabii doğrudan bizim heyeti hedef alıp almadığı konusunda inceleme devam ediyor” diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Somali’ye gideceğini, bu konuda karar değişikliği yapılmadığını da ekledi.
(İHA)